Kadangi vieni iš šventės rengėjų - Islandijos gatvėje įsikūrę barai ir kavinės - renginys prasidės nuo virtuvės šefo Deivydo Praspaliausko pasakojimo apie XX-XXI amžiaus Islandijos virtuvę.

Pilietinėje diskusijoje, kodėl būtent Islandija tapo pirmoji pripažino atkurtos Lietuvos nepriklausomybę, dalyvaus užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, Islandijos garbės konsulas Lietuvoje Vaidotas Sankalas, istorikas Bernardas Gailius.

Įsibėgėjus šurmuliui galima bus pasitikrinti savo žinias apie Islandiją, dalyvauti protų mūšyje, vėliau bus rodomas dokumentinis filmas apie pokrizinę situaciją Islandijoje, kasdieninius ir globalius islandų rūpesčius. Vakarui einant į pabaigą bus skelbiamas ir gražiausio laiško Islandijai laimėtojas, kuriam bus suteikta galimybė nuvykti į Reikjaviką.

"Šventė skirta pasveikinti Islandiją ir su Nepriklausomybės diena, kuri yra birželio 17 dieną. Taip pat tai yra proga parodyti šiai nedidelei šaliai, kad mes domimės jų kultūra ir istorija. Tai ypač aktualu, atsiradus tiesioginiams skrydžiams Vilnius-Reikjavikas", - sakė Islandijos garbės konsulas Lietuvoje Vaidotas Sankalas.

1991 metų vasario 11 dieną Islandija pirmoji iš užsienio valstybių oficialiai pripažino Lietuvos nepriklausomybę. 1991 metų rugpjūčio 26 dieną Lietuva ir Islandija atkūrė diplomatinius santykius.