Apie neįprastą vyrą ir jo karališką istoriją praneša LNK laida „Labas vakaras, Lietuva“.

Raudoną platėjančią suknelę lietuvis per maždaug mėnesį numezgė sėdėdamas savo vilkiko kabinoje. Jis virbalų stveriasi kiekvieną laisvą minutę.

„Žinojau, kad laukiasi, nusprendžiau padaryti dovaną. Besilaukiančiai moteriai - platėjančią suknelę", - LNK pasakojo jis.

V. Kairio numegztą suknelę Karališkieji rūmai pastebėjo ir maždaug po mėnesio atsiuntė padėkos laišką. „Kembridžo hercogienė dėkoja už gražią, raudoną, megztą suknelę ir džiaugiasi, kad apie ją galvojate", - rašoma laiške lietuviui.

Mezgantis vyras pasakojo, kad sužinoti K. Middleton figūros duomenis buvo nesudėtinga - rado informaciją internete, paaiškėjo, kad kilmingoji ponia iš tiesų yra manekenės sudėjimo. „Nežinau, gal ir nepataikė. Neparašė apie tai. Bet jeigu priėmė, tai tikriausiai tiko“, - vylėsi jis.

Televizijos reportaže pasakojama, kad V. Kairį megzti išmokė mama, kai jam buvo šešeri. Berniukui buvo įdomu, ko mokėsi jo trys vyresnės seserys. Mezgimas tapo jo hobiu. Todėl jis per privalomas pertraukas tarp vairavimų mieliau griebiasi virbalų, o ne pliekia kortomis su kitais vairuotojais ar žiūri filmus.

„Iš pradžių buvo kaip ir gėda, bet draugas paskatino - pasakė, kad tuo reikia didžiuotis, o ne gėdytis", - sakė jis.

Vyras mezga savo malonumui ir savo rankdarbius dovanoja, o ne parduoda.