Kaip rašo „Lietuvos žinios“, akcijos organizatoriai mušasi į krūtinę, kad ji skaidri kaip ašara. „Dovana Vilniui“ – taip vadinasi nauja miesto savivaldybės ir jos globojamo Savanorių centro iniciatyva, kuria miestiečiai, įmonės ir organizacijos raginami prisidėti prie sostinės gražinimo.

Apsodinti augalais parkus, nupirkti naujų suoliukų ir dviračių stovų, renovuoti sporto aikštynus – tai dovanos, kurias Vilniui galima įteikti internetu pervedus pinigų į specialią merijos sąskaitą.

Tiesa, nors ir nemandagu diskutuoti apie dovanų kainas, vis dėlto savivaldybės administracijos parengti dovanų paketai, kurių vertė svyruoja nuo 500 iki 219 tūkst. litų, kelia abejonių. Įtarimų dėl naujojo projekto turi ir sostinės savivaldybės tarybos opozicijoje dirbantys politikai.

„Manyčiau, pastaroji iniciatyva labai rizikinga, nes negali atsekti, kaip yra panaudojami tavo pinigai“, – sakė Vilniaus tarybos narys konservatorius Vidas Urbonavičius.

Tuo tarpu viena iniciatyvos „Dovana Vilniui“ organizatorių, Savanorių centro vadovė ir artima mero A. Zuoko bendražygė Grėtė Švėgždaitė gynėsi, jog dovanų paketų įkainiai nustatyti atsižvelgiant į pasiūlos rinkoje kainas. Jos tikinimu, už lėšų panaudojimą bus atsiskaitoma.