Tačiau, kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, ministro patarėjas įtariamas finansinėmis aferomis. Jau vasarį Vilniaus apygardos prokuratūra D.Prialgauskui turėjo pareikšti įtarimus dėl finansinių nusikaltimų, padariusių didelių nuostolių buvusiai darbovietei – Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijai (LPPARA). Tuomet išsisukti nuo akistatos su prokurorais jam padėjo užsitęsusi liga.

Kaip rašo dienraštis, keli buvę LPPARA darbuotojai, tarp jų D.Prialgauskas, dirbęs projektų vadovu, kaltinami apgaule įgiję pinigus, kuriuos minėta asociacija gauna iš įmonių už suteiktus brūkšninius kodus, naudojamus ant prekių pakuočių. Šiuos kodus įmonėms skirdavo LPPARA padalinys „GS1 Lietuva”. Bet D.Prialgauskas su bendrininkais įkūrė asociaciją „Nacionalinė GS1 organizacija”. Ji turėjo perimti „GS1 Lietuvos” veiklą. Buvę asociacijos darbuotojai slapta pasisavino duomenis apie „GS1 Lietuvos” klientus, bandė sunaikinti tarnybiniuose kompiuteriuose buvusias informacines bazes, taip pat sunaikino prieigą prie įmonės svetainės internete, kompiuterio serveriui paleisti būtinus duomenis.

„Visa tai buvo daroma naktį. Rytą radome ištuštintas dokumentų bylas, daugybė dokumentų buvo nukopijuota”, – sakė LPPARA generalinis direktorius Rimantas Šidlauskas. Prokurorų surinktais duomenimis, neteisėtą veiklą vykdžiusi asociacija apgaule įgijo apie 160 tūkst. litų.

V.Andriukaitis prisipažino žinantis apie savo patarėjo problemas, bet jų nesureikšmina: „Yra kažkokie procesai, vyksta tyrimai.”