Birželio 3-čiąją dieną 25-erių metų jubiliejų švęsiančio Lietuvos Sąjūdžio minėjimo koncerte pasirodė Vytautas Babravičius, grupė iš Kauno „Thundertale“ ir atlikėjas Arvydas Vilčinskas.

Dėl užsitęsusio XIV Lietuvos Sąjūdžio suvažiavimo šventinis koncertas vėlavo beveik pusvalandį. Jo pradžioje buvo paskelbta, kad suvažiavimo metu buvo išrinktas naujasis Sąjūdžio pirmininkas. Juo tapo Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijos direktorius Vidmantas Žilius, prieš tai buvęs Lietuvos Sąjūdžio tarybos pirmininku. Jis pakeitė pastaruosius 12 metų vadovavusį Rytą Kupčinską.

„Gyvename istoriniu laiku. Sugebėjome per 23 metus sustiprėti, išlikti neokupuotais, esame laisvi. Džiaugiuosi, kad šiandien posėdžiuose dalyvavo gausus būrys delegatų. Tai rodo, kad noras kurti gražesnę, geresnę Lietuvą niekur nedingo. Mūsų širdžių ir noro dirbti vardan Lietuvos reikia, nes jos gerovė priklausys tik nuo mūsų. Dirbkime Sąjūdžio ir Lietuvos naudai“, - savo kalbos metu pabrėžė V. Žilius.

Vytautas Landsbergis dar prieš renginį išplatintame pranešime ragino ateinant į koncertą atsinešti vėliavas ir Sąjūdžio skyrių emblemas. Tačiau pasipuošusių atributika buvo matyti ne daug. Negausiai susirinkusioje publikoje tokių buvo vos vienas kitas. Tarp susirinkusiųjų buvo matyti Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos pirmininkas J. Panka, svečiai iš Kėdainių.

Kaip ir tikėtasi, į koncertą susirinko beveik vien tik garbaus amžiaus publika, tačiau nebuvo pasirūpinta jų patogumu – šalia scenos nebuvo nei kėdžių, nei suoliukų, tad žmonės turėjo ramsčiuotis prie Seimo vidinio kiemelio sienų, silpniausieji įsikūrė ant uždarą kiemelį juosiančios marmurinės sprindžio aukščio pakilos, kiti – sėdosi tiesiai ant scenos.

„Jokios pagarbos žmogui. Man nereikia fotelių, kaip jie ten sėdi. Bet elementarūs suoliukai tikrai būtų gerai, žmonės ir su lazdomis ateina jų pagerbti, o jie nerodo visiškos pagarbos“, - piktinosi vilnietė pensininkė Dalia, lankstydama vieno prekybos centro maišiuką, kurį vėliau pasitiesė po savimi sėsdama ant marmurinės pakylos.