Anot ūkio ministrės Birutės Vėsaitės aplinkos, šis atvejis taip pat galimas interesų supainiojimas, tačiau buvęs ministras neįžvelgia jokių sąsajų su ministrei postą kainavusiu skandalu.

„Esu dalyvavęs tarpvyriausybinėje komisijoje ir vienu konkrečiu atveju iš tikro buvo plaukiama iš Nidos į Klaipėdą ar iš Juodkrantės į Klaipėdą. Tuomet su niekuo nevyko derybos. Bent jau aš asmeniškai kaip vertinu, kur matau interesų konfliktą ministrės atveju, tai ne vien tai, kad buvo pasinaudota skrydžiu lėktuvu, o tai, kad buvo pasinaudota kompanijos pasiūlymu, su kuria šiuo metu vyksta derybos“, - sakė buvęs ūkio ministras R. Žylius.

Ūkio ministrė B. Vėsaitė dūrė pirštu ir į ankstesnės kadencijos Seimą. Esą prieš keletą metų privačiu lėktuvu į Azerbaidžaną skrido ir Seimo pirmininkė su delegacija. Tačiau buvusi parlamento vadovė, ir Seimo kancleris tokias kalbas vadina melu.

„Nereikia tepti kitų kuo pats esi susitepęs. Į Azerbaidžaną skridau ne viena, buvo visa Seimo delegacija. Ten vyko verslo forumas, kuriame dalyvavo ir Lietuvos verslininkai. Aš atidariau tą verslo forumą, tačiau, priešingai negu B. Vėsaitė, į kelionę skridau ne privačiu lėktuvu“, - atskleidžia buvusi Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

Tuomet penkių Seimo narių delegacijai bilietai kainavo po 1800 litų.

Seimo kancleris Jonas Milerius tvirtina negalintis atsakyti, kokiomis lėšomis į konferencijas skraido pavieniai Seimo nariai, tačiau užtikrina, kad už parlamento delegacijų keliones visuomet moka Seimo kanceliarija.