Už tai numatantį nutarimo projektą, kurį ketvirtadienį pateikė Seimo narys, buvęs užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis, balsavo 29 Seimo nariai, 33 buvo prieš, 41 parlamentaras susilaikė. Seimas pasisakė už tai, kad šis projektas būtų atmestas. Už tai, kad projektas būtų grąžintas tobulinti balsavo tik 29 Seimo nariai, už atmetimą buvo 73 parlamentarai.

Kreipimosi projektu buvo siekiama išsiaiškinti, ar Lenko kortos turėjimas yra suderinamas su Seimo nario priesaika būti ištikimam tik Lietuvos valstybei.

Tai jau buvo trečias nesėkmingas Seimo bandymas dėl Lenko kortos kreiptis į Konstitucinį Teismą. Analogiški nutarimų projektai nesulaukė pritarimo ir praeitos kadencijos Seime.

Nusivylęs tuo Seimo narys konservatorius Jurgis Razma pažadėjo parlamentarų grupės vardu dėl Lenko kortos kreiptis į Konstitucinį Teismą bendra tvarka.

Projekto autorius A. Ažubalis, kritiškai vertindamas Lenko kortos dalinimą Lietuvos piliečiams sakė, kad "tai dvigubo lojalumo problema".

"Broliai lietuviai, Lietuvos lenkai nėra Lietuvos priešai, jie irgi tokie pat piliečiai, kurie myli Lietuvą",- tvirtino Lietuvos lenkų rinkimų akcijai atstovaujantis parlamentaras Leonardas Talmontas.