M. Adomėnui buvo pranešta, kad europarlamentaras, partijos garbės pirmininkas V. Landsbergis garso įrašu nori pasveikinti sueigą. Toks prašymas neturėjo atrodyti neįprastas, nes sueigą sveikino partijos pirmininkas Andrius Kubilius, Kauno skyrių sueigos pirmininkas, Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Tačiau paleidus įrašą pasigirdo agitacija už M. Adomėnui oponuojantį Arvydą Anušauską ir kitą kandidatą Žilviną Leleivą, į kurį esą reikėtų atkreipti dėmesį perspektyvoje.

„Kokios nuomonės apie kandidatus į sueigos pirmininkus? Iš penkių, kurie siūlomi, rimčiausias atrodo A. Anušauskas. Pagalvočiau perspektyvoje ir apie Ž. Leleivą. O šiaip linkiu gero pasirinkimo“, - toks garso įrašas nuskambėjo Vilniaus konservatoriams.

„Ačiū, bet tie, kas perdavė, vis dėlto suklaidino. Tai buvo pasisakymas už kandidatus, gal būtų galima įrašyti prie vieno iš pasisakiusiųjų“, - nepasitenkinimo neslėpė M. Adomėnas.

Tačiau šis mažas nesusipratimas nesutrukdė M. Adomėnui būti perrinktam TS-LKD Vilniaus skyrių sueigos pirmininku. Už jo kandidatūrą balsavo 174 delegatai, o pagrindinį oponentą A. Anušauską parėmė 148 Vilniaus konservatoriai.

Dar 9 balsai buvo skirti Žilvinui Leleivai.

Tapti TS-LKD Vilniaus skyrių sueigos pirmininku, be M. Adomėno, A. Anušausko ir Ž. Leleivos, iš pradžių pretendavo ir dar du Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariai:  Valdas Benkunskas ir Vidas Urbonavičius. Bet jie nutarė savo kandidatūras atšaukti prieš balsavimą.

DELFI primena, kad konfliktas tarp M. Adomėno ir V. Landsbergio kilo partijos tarybos posėdyje, kai partijos patriarchas užprotestavo, kad M. Adomėnas būtų skiriamas šešėliniu kultūros ministru, nes esą stokoja politinės kultūros.

Konservatorių patriarchas tarybos posėdyje parodė vizualinę reklamą-straipsnį „Chef Landsberg returns", kuris buvo atspausdintas iš vieno užsienio internetinio portalo. Garbaus amžiaus politikas greičiausiai manė, kad taip iš jo tyčiojamasi.

Jis pasipiktino ir numanomu M. Adomėno dalyvavimu prieš Seimo rinkimus kuriant agitacinį vaizdo siužetą, kuriame už konservatorius siūlė balsuoti besikeikianti mažametė mergaitė. Ši mergaitė buvo konservatorės Paulės Kuzmickienės dukra.

Pasipiktinęs V. Landsbergio kritika, M. Adomėnas apskundė patriarchą partijos Priežiūros komitetui, tačiau vėliau išplatino viešą atsiprašymo laišką.