Oficialaus vasaros sezono atidarymo metu Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus palangiškiams linkėjo tapti savo miesto ambasadoriais, o miesto svečiams – atostogoms rinktis Palangą ir joje patirti kuo daugiau įsimintinų įspūdžių. Savo kalbos pabaigoje miesto meras nesuvaldė džiaugsmo ir sušuko: „Palanga – visos Lietuvos sostinė“.

Vienas didžiausių metų renginių – kurorto šventė „Palanga – Lietuvos kultūros sostinė 2013“ šiemet sutapo ir su 760 miesto gimtadieniu, tad, organizatorių teigimu, atvykusieji į Palangą tikrai nenusivils – renginiai vyks ne tik centrinėje miesto aikštėje ar paplūdimyje, bet ir visame mieste.

Atidaromojo renginio metu savo pasirodymus atliko pučiamieji orkestrai: Lietuvos kariuomenės pučiamųjų orkestras, LR VRM Reprezentacinis pučiamųjų orkestras, Karinių jūrų pajėgų pučiamųjų orkestras, Didžiosios kunigaikštienės Birutės MPB pučiamųjų orkestras. Pasirodymų metu chorai stebino ne tik muzika, bet ir choreografija, choristai pagal savo atliekamą muziką judėjo valso žingsneliu. Džiuginti palangiškius ir miesto svečius vakare patikėta Aukštaitijos krašto jaunimo „Brass Band“ grupei „Aukštyn“.

Tiesa, renginio metu nebuvo išvengta ir nesusipratimų. Policijos pareigūnams teko išvaryti įkaušusį vyrą, kuris audringai palaikė choristus šokdamas ir dainuodamas. Šventėje buvo matyti ne vienas gerokai alkoholio padauginęs asmuo.

Jau nuo penktadienio popietės Palangoje pradėta ruoštis šventei – buvo tvarkomos gatvės, naujus meniu ruošė kavinės, Vytauto gatvėje atsidarė Palangos Juzės kermošius, kuriame kaip ir kasmet prekybininkai siūlo suvenyrus, papuošalus, rankdarbius ir užkandžius, pristatytos ir naujos menininkų parodos, J. Basanavičiaus gatvėje atvykėlius pasitiko atrakcionai ir gatvės muzikantai. Palangiškiams tai – svarbiausias metų renginys, po kurio vasaros sezonas oficialiai atidaromas.

Šventė Palangoje truks tris dienas. Šeštadienio rytą 8 val. kurortą žadins pučiamųjų orkestrai. 10 valandą Gedimino gatvėje vyks teniso turnyras, po jo – parodų atidarymai. Nuo 12 valandos įvairiose Palangos vietose vyks koncertai, kurių metu pasirodys Ventspilio ir Palangos vaikų pop chorai ir solistai, Aukštaitijos krašto jaunimo „Brass Band“ grupė „Aukštyn“, afrikietiškų būgnų kūrybinių dirbtuvių „Djoliba“ nariai, Palangos, LR VRM reprezentacinis pučiamųjų ir Klaipėdos karinių jūrų pajėgų orkestrai. Vakariniai koncertai, prasidėsiantys 17 ir 18 valandomis vyks ir centrinėje miesto aikštėje, ir ant Palangos Birutės parko Žemaičių kalnelio. 22 valandą Jūratės ir Kastyčio skvere numatomas Stasio Povilaičio jubiliejinis koncertas „50 metų scenoje“, po jo dangų papuoš šventiniai fejerverkai. Sekmadienį numatomi koncertai ir sportinės varžybos. Visos šventės metu tradiciškai vyks kermošius.