Mitinge dalyvavo D. Kedžio ir N. Venckienės teta Audronė Skučienė, tarp susirinkusių buvo matyti ir kitų Klonio gatvės aktyvistų veidų. Mitinge Kaune penktadienį dalyvavo ir keletas Seimo narių – Jonas Varkala, Valdas Vasiliauskas, Povilas Gylys.

„Žmonės taikiais būdais bandė apginti mergaitę. Nepavyko – valstybė nugalėjo, naudodama grubią jėgą. Mes šią dieną norėtume paminėti kaip Konstitucinės santvarkos griuvimo dieną, nes šios valstybės valdytojas yra tauta. Jeigu tautai neleidžiama išreikšti nuomonės, jos ginti tai mes turime didelių problemų valstybėje“, - teigė P. Gylys, susirinkusius į mitingą pavadinęs „geriausiais Lietuvos piliečiais“.

Netrukus nuo scenos P. Gylys pareiškė, kad "vis daugiau žmonių tiki, kad pedofilija iš tiesų buvo". Į tokius žodžius mitinguotojai atkartojo: "buvo, buvo".

"Aš buvau šių įvykių sūkuryje ir mačiau, kaip mano šalies policininkai, kaip plėšikai išplėšė vaiką iš šeimos", - kalbėjo J. Varkala.

Nors mitinguotojų nesusirinko labai daug, renginį stebėjo ir tvarką prižiūrėjo net keturi policijos ekipažai.

Didelė policijos operacija, kurioje dalyvavo net 240 pareigūnų, Garliavoje įvykdyta ankstų praėjusių metų gegužės 17-osios rytą. N. Venckienė ir artimieji neįsileido Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą vykdžiusios antstolės Sonatos Vaicekauskienės, todėl buvo panaudota speciali techniką ir durys išlaužtos. Mergaitę ant rankų išsinešė L. Stankūnaitė ir advokatas Gintaras Černiauskas.

Tuomet operacijos metu buvo sulaikyta beveik keturios dešimtys policijos nurodymų nevykdžiusių asmenų.

Pirmą kartą jėga mergaitę paimti iš N. Venckienės namų buvo bandyta praėjusių metų kovo 23-ąją, tačiau tuomet perdavimas virto grumtynėmis, o mergaitė liko Garliavoje.

Šiuo metu mergaitė su mama, saugomos valstybės skirtos apsaugos, gyvena įslaptintoje vietoje.

Tuo tarpu dėl Garliavos įvykių dabartinei Seimo narei Neringai Venckienei buvo panaikinta teisinė neliečiamybė. Po šios procedūros N. Venckienė jau daugiau kaip mėnesį viešumoje nesirodo. Teigiama, kad Seimo narė išvykusi į užsienį.

Garliavos dramos metinių minėjimas vyko ir Vilniuje prie Prezidentūros: