Kaip skelbiama Darbo partijos prane6ime spaudai, partijos valdyba trečiadienio posėdyje dar kartą patvirtino, kad visi reikiami įgaliojimai derybinei grupei yra suteikti, o svarbiausi klausimai derybose yra aptarti.

„Esame pasiryžę baigti derybas per trumpiausius terminus. Darbo partijos (leiboristų) valdyba pažymėjo, kad susijungiant partijoms būtų galima išlaikyti pariteto principą, formuojant valdymo organus, bet skyrių pirmininkai ir partijos pirmininkas turi būti renkamas skyriuose ir visuotiniame suvažiavime — iš stipriausių kandidatų“, — sako V. Gapšys.

V. Gapšys mano, kad jei Darbo partijos (leiboristų) derybinės pozicijos sutaptų su partijos „Tvarka ir teisingumas“ pozicijomis, derybos galėtų baigtis labai greitai, o rezultatai būtų perduoti partijų taryboms.

Savo ruožtu opozicinio Liberalų sąjūdžio vadovas sako, kad tiek vieną, tiek kitą partiją dėl susijungimo yra apėmęs nepilnavertiškumo kompleksas. „Kai kurie politikai apsijuokė paskelbdami apie jungtuves anksčiau laiko – nuotaka į bažnyčią neatėjo“, – ketvirtadienį lrt.lt teigė Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis.

Savo ruožtu politologas Vytautas Dumbliauskas teigia, kad savo reikalus susijungdama su leiboristais Darbo partija susitvarkė ir dabar kažin ar norės jungtis su „Tvarka ir teisingumu“. Esą šiuo metu susijungimas labiau reikalingas „Tvarkai ir teisingumui“.

„Politinėje rinkoje mažai pasirinkimų. Yra sakoma, kad Lietuvoje tik keturi prekybos centrai mums maistą tiekia – iš esmės ir parlamente ne ką daugiau partijų. Tad su kuo jungtis „Tvarkai ir teisingumui“? Su liberalcentristais? Jie – nueinanti partija. O kas daugiau norės jungtis su Rolando Pakso partija? Manau, kad natūraliai ta partija numirs“, – įsitikinęs M. Romerio universiteto docentas V. Dumbliauskas.

Sociologinių tyrimų duomenimis, šiuo metu populiariausia partija – socialdemokratai, nuo jos beveik perpus atsilieka Darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ – ketvirtoje vietoje, ją lenkia konservatoriai.