Tuo metu susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius BNS kertvirtadienį sakė nesvarstąs skirti dar vieno viceministro. Anot jo, viceministrais jau anksčiau yra paskirti koalicijos partnerių - ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos, ir Darbo partijos - deleguoti asmenys.

"Su manim niekas nieko nederino, nekalbėjo. Naujo skyrimo nesvarstau", - BNS ketvirtadienį sakė R.Sinkevičius.

Paklaustas, kaip vertina Ž.Pinskuvienės kompetenciją, R.Sinkevičius sakė domėjęsis jos biografija, pateikta kandiduojant į parlamentą.

"Jos anketoje jokių įrašų, kad būtų dirbusi ar turėjusi sąsajų su transporto sritimi - neradau", - sakė ministras.

Paklaustas, ar Ž.Pinskuvienės kandidatūra į viceministrus pateikta, neseniai Darbo partijos vairą perdavęs Viktoras Uspaskichas BNS ketvirtadienį atsakė negalįs atskleisti jokių pavardžių, kol kandidatūros pagal procedūras nėra patikrintos specialiųjų tarnybų.

Premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius šią savaitę yra sakęs, jog galimi Darbo partijos kandidatai į priklausančią trylikto viceministro postą tikrinami tarnybų.

"Tariamės", - BNS į klausimą, kurioje ministerijoje Darbo partija gaus dar vieną viceministro postą, antradienį atsakė A.Butkevičius. Pasak premjero, procesas užtruko, nes galimas kandidatūras tikrina Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Pagal įstatymą, asmenis, kuriuos rengiamasi skirti į viceministrų pareigas, patikrinimas yra privalomas, informaciją skiriančiajam pateikia Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Darbo partija į tryliktą viceministro postą pretenduoja vietoj pozicijos Užsienio reikalų ministerijoje, nes socialdemokratas užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius atsisakė viceministru skirti "darbiečių" pasiūlytą Mantvydą Bekešių. Ketvirtuoju viceministru čia paskirtas Lietuvos nuolatinėje atstovybėje prie Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) dirbęs Andrius Krivas.

L.Linkevičius M.Bekešių viceministru atsisakė skirti dėl kompetencijos stokos. Ministras teigė apie tai pranešęs dar sausio viduryje ir nesulaukęs kitų kandidatūrų iš Darbo partijos.

Darbo partija tuomet apkaltino partnerius koalicinės sutarties laužymu, tačiau valdančiųjų lyderiai vėliau sutarė, kad "darbiečiai" gaus pagal kvotas priklausantį trylikto viceministro postą, tik nebuvo skelbiama, kurioje ministerijoje.

Į susisiekimo viceministres pateikta Ž.Pinskuvienė Konstitucinio Teimso ir Seimo sprendimu pernai rudenį nepateko į Seimą dėl kilusio balsų pirkimo skandalo.

Skundą dėl Seimo rinkimų rezultatų nagrinėjęs Konstitucinis Teismas buvo konstatavęs, kad Vyriausiajai rinkimų komisijai nustatant Darbo partijos kandidatų eilę buvo pažeistas Seimo rinkimų įstatymas.

KT savo išvadoje nustatė, kad Rinkimų komisija turėjo informacijos apie galimą balsų pirkimą minėtų kandidatų naudai, tačiau į ją neatsižvelgė. Todėl remdamasis KT nutarimu, Seimas pernai lapkričio 14 dieną priėmė sprendimą, kad Darbo partijos kandidatai Živilė Pinskuvienė, J.Gaudutienė bei Jonas Pinskus nėra išrinkti Seimo nariais. Jų vietas Seime užėmė kito "darbiečių" kandidatų sąrašo atstovai.

Darbo partijos vadovas Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Vytautas Gapšys neseniai Seime registravo siūlymą minėtus "darbiečius" grąžinti į kandidatų eilę, taip suteikiant jiems galimybę tapti Seimo nariais, jei kuris nors pagal sąrašą rinktas Darbo partijos parlamentaras netektų mandato. Reabilituoti minėtus "darbiečius" siūloma dėl to, kad prokurorai šiems politikams nėra pateikę jokių įtarimų baudžiamojoje byloje dėl balsų pirkimo iš įkalinimo įstaigose laisvės atėmimo bausmes atliekančių asmenų Darbo partijos naudai.