Tai V.Landsbergis pažymi Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Priežiūros komitetui pateiktame atsakyme.

"Nepagrįstai teigiama, neva V. Landsbergis apkaltinęs Mantą Adomėną konkrečios reklamos gamyba. Dėl tos reklamos aranžavimo ir sklaidos rinkimų fone – turėjo būti suprasta kaip priekaištas M. Adomėno aplinkai. Prielaida, neva V. Landsbergis buvęs „savo parankinių“ verčiamas skleisti melagingą informaciją, yra ne tik kvaila, bet ir tyčia užgauli. Tokių prielaidų ir tokios kultūros skleisti viešojoje erdvėje nederėtų. M. Adomėno elgesys gali būti vertas aptarimo Priežiūros komitete", - teigia konservatorių Politikos komiteto pirmininkas V.Landsbergis.

Jis primena, jog praėjusį trečiadienį vykusiame TS-LKD tarybos posėdyje pasisakė prieš M.Adomėno kandidatūrą į kultūros ministro postą šešėlinėje vyriausybėje, kadangi, V. Landsbergio nuomone, "tas asmuo stokoja politinės kultūros".

"Kilus diskusijai, V. Landsbergis priminė Seimo rinkimų metu transliuotą klipą „Ko nori mergaitė“ su raginimu: „gaidžiai, pakelkit subines“ ir eikit balsuoti už konservatorius (galimas neigiamas, atgrasus poveikis kultūringesniems rinkėjams), o dabartiniuose vidiniuose partijos rinkimuose - paskleistą paveikslėlį „Chef Landsberg“. M.Adomėnas visai neprotestuoja, juolab laikraščiuose, dėl posėdy priminto klipo, tik dėl posėdy parodyto paveikslėlio. Jį dabar skleidžia pats M. Adomėnas galimai per savo aplinką. Tai kompromituoja, kaip ir V. Landsbergio pavardės iškraipymai, ir Mantą Adomėną, ir partiją. Verta apsvarstyti", - rašoma V.Landsbergio atsakyme Priežiūros komitetui.

Praėjusių metų spalį prieš Seimo rinkimus viename iš socialinių tinklų buvo platinamas prieštaringai vertintas vaizdo įrašas, kuriame necenzūriniais žodžiais kalbanti nepilnametė agitavo balsuoti už konservatorių partiją. TS-LKD rinkimų štabo vadovas Raimundas Alekna tąkart atsiribojo nuo šios reklamos, teigdamas, jog vaizdo klipas su mergaite galėjo būti partijai nepalankių politinių jėgų provokacija.

Tuo metu rinkimų štabo vadovo pavaduotojas M.Adomėnas tąkart išplatino pareiškimą, kuriame teigė "visokeriopai sveikinantis" vaizdo klipo pasirodymą, pavadinęs tai mergaitės - tuometinio premjero Andriaus Kubiliaus patarėjos dukros - "pilietine iniciatyva".

M.Adomėnas praėjusią savaitę kreipėsi į TS-LKD Priežiūros komitetą prašydamas įvertinti europarlamentaro Vytauto Landsbergio jam mestus kaltinimus.

"Tarybos posėdyje prof. Vytautas Landsbergis viešai apkaltino mane jam priešiškos reklamos gamyba ir skleidimu. Su jo pademonstruota Vizualine reklama („Chef Landsberg returns“) neturiu nieko bendra; gegužės 1 dieną mačiau ją pirmą kartą. Prof. V.Landsbergis, remdamasis šiuo klaidinančiu teiginiu, pateikė sunkių kaltinimų, kurie neturi jokio pagrindo tikrovėje. Turiu pabrėžti, kad nei į mane, nei į Andriaus Kubiliaus rinkimų štabą nebuvo kreiptasi paaiškinimų ar kitaip pamėginta šią informaciją patikrinti, prieš paskleidžiant viešoje erdvėje", - rašoma M.Adomėno rašte partijos prievaizdams.

Parlamentaras čia pat pažymi, kad tikrąją minėtos reklamos prigimtį nesunku išsiaiškinti interneto paieškos programose, o jos originalas "nėra nei įžeidžiamas, nei turi kokį nors ryšį su profesorium V.Landsbergiu".

"Todėl kreipiuosi į TS-LKD komitetą, prašydamas įvertinti mano atžvilgiu išsakytą kaltinimą. Manau, kad prof. Landsbergis turėtų arba įrodyti savo teiginį, arba - kadangi jo įrodyti neįmanoma, nes tai netiesa - viešai atsiimti pateiktus kaltinimus. Taip pat, kadangi neturiu pagrindo manyti, jog prof. Landsbergis pats aptiko savo pademonstruotą vizualinę reklamą, o veikiausiai buvo dezinformuotas tiek apie jos tikrąjį pobūdį, tiek apie jos naudojimą, prašyčiau atsakyti į klausimą, kas jam tą reklamą ir melagingą informaciją apie mane pateikė", - rašoma M.Adomėno rašte.

Opozicinės TS-LKD taryba prieš savaitę patvirtino šešėlinės Vyriausybės sudėtį be vieno jos nario - šešėliniu kultūros ministru siūlyto parlamentaro M.Adomėno.

Pastarąją kandidatūrą sukritikavo partijos Politikos komiteto pirmininkas V.Landsbergis, kuriam kliuvo M.Adomėno organizuotos Seimo rinkimų ir partijos pirmininko rinkimų kampanijos nekorektiškas braižas.