"Tai yra Lietuvos vidaus diskusija, kiek jūs norite skirti nacionaliniam saugumui kaip NATO nariai. Žinau, kad NATO yra diskutuojama - tų, kurie prisideda didesniu procentu, žinote, galėtų būti klausomasi šiek tiek labiau", - paklausta, kaip vertina tai, kad Lietuva neskiria gynybai 2 proc. bendrojo vidaus produkto, antradienį per paskaitą studentams Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute sakė ambasadorė.

Pasak ambasadorės, NATO narei yra "svarbu ir reikšminga" pasiekti 2 procentų BVP gynybos finansavimo lygį.

Lietuvos gynybos finansavimas 2013 metais turėtų didėti iki 923,9 mln litų. 2012 metais asignavimai Krašto apsaugos ministerijai siekė 870,2 mln. litų ir sudarė apie 0,79 proc. BVP.

Kalbėdama apie Lietuvos indėlį NATO diplomatė išskyrė Lietuvos karių misiją Afganistane.

"Lietuva Afganistane nuveikė didžiulį darbą. Aš buvau sutikusi tuos, kurie ten tarnavo, kurie iš ten grįžo - apie jus kalbama kaip apie gana profesionalią grupę, kurios pajėgumai, aš esu tikra, bus panaudoti ateityje", - teigė ji.

Kaip sritį Lietuvai pasireikšti ji taip pat paminėjo kibernetinį saugumą.

"Kibernetinis saugumas yra sritis, kuri, aš manau, yra labai svarbi ir nėra tik karinis reikalas, tai ir verslo klausimas, ir interneto laivės klausimas, ir tai yra erdvė, kurioje tokios šalys kaip Lietuva taip pat gali dalyvauti sprendžiant saugumo iššūkius", - kalbėjo D.McCarthy.