Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Dangutė Mikutienė sakė, kad komitetas nepritarė, kadangi nebuvo įgyvendinti komiteto siūlymai, suformuluoti svarstant Vyriausybės ataskaitą.

Ji minėjo, kad neparengti ir Seimui nepateikti naujos redakcijos Sveikatos priežiūros įstaigų, Sveikatos sistemos bei sveikatos draudimo įstatymų projektai, neparengti Papildomos savanoriškos sveikatos draudimo įgyvendinamieji teisės aktų projektai, neparengti teisės aktų projektai dėl slaugos ir globos paslaugų integravimo ir finansavimo, neparengtas pacientų teisių žalos sveikatai atlyginimo projektas, kuriame būtų įtvirtintas žalos atlyginimo be kaltės modelis. Be to, Vyriausybė neparengė ir nepateikė Seimui 2013-2020 metų Lietuvos sveikatos programos projekto.

Pasak D. Mikutienės, Sveikatos reikalų komitetas Vyriausybės ataskaitai nepritarė bendru sutarimu.

Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Dainius Kreivys sakė, kad jam žiūrint į Vyriausybės ataskaitą kyla dvejopos mintys.

"Pirmiausia, nepaprastai malonu, kad dabartinė Vyriausybė sąžiningai ir be galo teigiamai vertina kadenciją baigusio Andriaus Kubiliaus Vyriausybės darbus. (...) Matyt, kitaip būti ir negali, kai ramus dabartinės valdančiosios daugumos gyvenimas yra sukurtas ant sunkaus ir varginančio buvusios Vyriausybės darbo pamatų", - kalbėjo buvęs ūkio ministras.

Kalbėdamas apie Algirdo Butkevičiaus vadovaujamą Vyriausybę politikas teigė, kad ši nuolat giriasi trimis savo didžiausiais pasiekimais ir ankstesnės valdžios klaidų ištaisymais, norima parodyti didelį naujosios Vyriausybės veiksmingumą. D. Kreivys "darbais" įvardino sustabdytą išlaidavimą remiant saulės energetiką. Tai, anot Seimo nario, buvo parengta dar ankstesnės Vyriausybės. Taip pat D. Kreivys įvardino elektros energijos gamybos kvotos Lietuvos elektrinėje Elektrėnuose sumažinimą, kas lėmė nežymų elektros energijos kainos sumažėjimą.

"Tai reiškia Lietuvos elektros energetikos sistemos saugumo ir patikimumo sumažinimą. Ankstesnė Vyriausybė nerizikavo saugumo sąskaita, nes visos sistemos užgesimas kainuotų žymiai daugiau negu dabar gautas nedidelis sutaupymas", - kritikavo parlamentaras ir Seimo pozicijos vardu linkėjo, kad per šiuos metus Rusijoje neįvyktų avarijų kaip pernai, kai Lietuva liko be elektros tiekimo.

D. Kreivys supeikė tai, kad Vyriausybė esą nepasiruošusi ketvirtadaliu padidino minimalią mėnesinę algą.

"Šio darbo rezultatas toli gražu nedžiuginantis. Nors pats Premjeras nuolat džiaugiasi prisidėjęs prie minimalų mėnesinį darbo užmokestį gaunančių žmonių problemų sprendimo, išėjo visai priešingai - neapgalvotas minimalios algos padidinimas parodė, jog besivaikydama vienadienio populiarumo A. Butkevičiaus Vyriausybė yra linkusi nepaisyti mažiausiai uždirbančių Lietuvos piliečių interesų. Minimalaus darbo užmokesčio didinimas buvo būtinas, tai planingai darė ir mūsų Vyriausybė. Gerai neapgalvotas ir staigus minimalios algos šuolis šalies verslą privertė trauktis į šešėlį. Šiandien matome tokio sprendimo rezultatą: sustojo nedarbo mažėjimas, pradėti skaldyti etatai, dar labiau paplito mokėjimo vokeliuose praktika, o dalis verslo tiesiog atleido darbuotojus. Taigi ataskaita vertintina dvejopai: galime konstatuoti, kad (...) iki objektyvios kritikos ir savo priimtų sprendimų pasekmių supratimo dar toli. Šią problemėlę Vyriausybei siūlyčiau spręsti labai paprastai: tiesiog įkuriant dar vieną darbo grupę", - ironizavo D. Kreivys.

Savo nuomonę dėl Vyriausybės metinės veiklos ataskaitos pareiškė ir kiti Seimo nariai.

Seimas dėl ataskaitos galės priimti rezoliuciją.

A. Butkevičiaus vadovaujama centro kairės koalicinė Vyriausybė kovo 21 dieną minėjo savo darbo šimtadienį. Socialdemokrato A. Butkevičiaus vadovaujama Vyriausybė prisiekė pernai gruodžio 13 dieną.