Organizacijos atliktas tyrimas parodė, kad sunkiausios sąlygos auginti vaikus yra Konge, o geriausios – Suomijoje. Konge tikimybė numirti, pavyzdžiui, gimdymo metu yra viena iš 30, tačiau Suomijoje tokia tikimybė yra viena iš 12,2 tūkst.

Buvo sudarytas 176 valstybių sąrašas. Jame Lietuva kartu su Baltarusija šiemet užėmė 26 vietą.

Nuo Lietuvos labai nedaug atsiliko Lenkija (28 vieta), Liuksemburgas (29 vieta), Jungtinės Valstijos (30 vieta), Japonija ir Pietų Korėja (31 vieta). Kanada užėmė 22 vietą, o Didžioji Britanija – 23.

Estija reitinge yra 21-oje vietoje – tai geriausias įvertinimas visų Baltijos šalių kontekste. Latvijai teko 38 vieta, Rusija reitinge – 59-a.

Tyrimo metu, skelbiama, buvo vertinamos valstybių švietimo, pajamų ir moterų vaidmuo politiniame šalies gyvenime, taip pat atsižvelgta į motinų ir kūdikių mirtingumo statistiką.

Reitingo viršūnėje – Šiaurės Europos valstybės: Suomija, Švedija, Norvegija, Islandija ir Nyderlandai. Sąrašo apačioje atsidūrė Kongas. Ne ką geriau nei Konge yra Somalyje, Siera Leonėje, Malyje ir Nigeryje.

Tyrimas taip pat parodė, kad dešimtyje šalių miršta du trečdaliai naujagimių: Indijoje, Nigerijoje, Pakistane, Kinijoje, Konge, Etiopijoje, Bangladeše, Indonezijoje, Afganistane ir Tanzanijoje.