Konservatoriai Valentinas Stundys, Vytautas Juozapaitis ir Stasys Šedbaras bei Seimo narių Mišrios grupės atstovas Povilas Urbšys laikosi nuomonės, kad dėl Medžioklės įstatymo pataisų balsuodamas B.Bradauskas pažeidė Seimo statuto 18 straipsnio nuostatą dėl interesų konflikto vengimo. EPK anksčiau buvo patvirtinusi rekomendaciją B.Bradauskui nuo balsavimo nusišalinti.

Taip pat atskirąją nuomonę pateikė etikos komisijos nariai mano, jog balsuojant dėl to paties įstatymo pataisų buvo pažeista Statuto nuostata, įpareigojanti Seimo narius balsuoti asmeniškai ir draudžianti balso teisę perleisti kitiems asmenims. "Vykstant balsavimui. "Seimo nario V.Mazuronio jo darbo vietoje nebuvo, o balsavimo sistemos pulto mygtuką paspaudė Seimo narė Jolita Vaickienė", - konstatuoja keturi komisijos nariai.

Opozicinė Liberalų sąjūdžio frakcija kreipėsi į EPK prašydama įvertinti minėtus du epizodus, tačiau valdančiųjų balsais buvo pasiūlyta Seimui dėl pataisų perbalsuoti, o kolegei balsavimo teisę perleidusio V.Mazuronio ir balsavime nepaisant komisijos rekomendacijos balsavusio B.Bradausko elgesio nuspręsta nesvarstyti.

Priėmus Medžioklės įstatymo pataisas, liberalas Eugenijus Gentvilas pastebėjo, jog dėl pataisų balsavo ir V.Mazuronis, nors salėje jo nebuvo matyti. V.Mazuronis vėliau žurnalistams pripažino, jog balsavimo metu suskambo jo telefonas, todėl paprašęs už jį pabalsuoti šalia buvusios kolegės J.Vaickienės ir nuėjęs į šalį atsiliepti. J.Vaickienė vėliau išplatino pareiškimą, kuriuo savo elgesį pavadino klaida, įvykusia dėl nepatyrimo.

B.Bradauskui etikos sargai buvo siūlę balsavime dėl Medžioklės įstatymo pataisų nedalyvauti dėl galimo intereso konflikto. Parlamentaras yra išrinktas Lietuvos žvejų ir medžiotojų draugijos pirmininku.

B.Bradauskas nepaisė EPK rekomendacijos ir balsavime dalyvavo, balsuodamas dėl pataisų susilaikė. Seime praėjusią savaitę priimant pataisas balsavo minimalus įstatymo priėmimui reikalingas parlamentarų skaičius - 71, anksčiau pataisoms prieštaraujančiai opozicijai yra keliskart pavykę sugriauti kvorumą, kad priėmimas neįvyktų. Pataisas jau vetavo prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pataisos be apribojimų leistų medžiotojų būrelių nariais tapti privačios žemės sklypo savininkams, kurie medžioklės plote turi daugiau nei 100 hektarų miško arba dirbamos žemės, taip pat nustatytų, kad vieno medžioklės ploto dydis negalėtų būti mažesnis negu 1 tūkst. hektarų.