Šimtai raudona atributika pasipuošusių socialdemokratų ir jiems prijaučiančių nuo prie Seimo esančios Nepriklausomybės aikštės žygiavo iki Baltojo tilto, kur popietę dešiniajame Neries krante laukė gegužinė-koncertas.

„Su Gegužės 1-ąja, varguoliai, pakelkit galvas, turtuoliai šypsosi“, - eisenos dalyvius ragino varpeliu tilindžiuojantis senyvas vyras. Eitynių dalyviai savo rankose nešė raudonus balionus su socialdemokratų simbolika, transparantus su partijos šūkiais.

„Kubilius išvarė – mes sugrąžinsime“, „Pigesnės šilumos“, „Lietuva be skurdo“, „Daugiau darbo vietų“, - skelbta socialdemokratų laikomuose plakatuose. Eitynėse dominavo raudona spalva, kuri yra oficiali socialdemokratų spalva. Eitynių dalyviai skandavo „Valio“ partijai, socialdemokratams, progresiniams mokesčiams ir kitiems.

Eisenos priekyje žygiavo valstybinis pučiamųjų orkestras „Trimitas“ su šokėjomis, Lietuvos socialdemokratų partijos lyderiai – Gediminas Kirkilas, sveikatos apsaugos ministras Vytenis Andriukaitis, europarlamentarai Justas Vincas Paleckis ir Zigmantas Balčytis, švietimo ir mokslo viceministras Rimantas Vaitkus, parlamentarai Giedrė Purvaneckienė, Julius Sabatauskas, iš politikos pasitraukęs socialdemokratų patriarchas Česlovas Juršėnas ir būrys kitų.

Prieš keletą dienų koją susilaužęs krašto apsaugos ministras Juozas Olekas vežtas autobusu.

Prie socialdemokratų eisenos prisijungė ir profesinės sąjungos, į eiseną atsinešusios mėlynos ir baltos spalvų balionus.

Šventiniame žygyje socialdemokratai išvydo ir protestuotojų – keliose vietose juos pasitiko plakatai su klausimais, kur socialdemokratų žadėti progresiniai mokesčiai. V. P . Andriukaitis protestuotojams spaudė rankas ir tvirtino, kad jų „klausimas geras“.

„Aš už tai, kad Lietuvoje būtų teisingumas, protingumas, išsipildytų teisėtos žmonių viltys ir lūkesčiai, kad klestėtų solidarumo, vienybės principai, tolerancija, toliaregiškumas, objektyvumas, skaidrumas. Todėl aš čia ir esu“, - DELFI sakė plakatą su užrašu „Aš myliu socialdemokratus“ nešęs partijos narys Rimantas Jasiūnas.

Vilniaus centru nusidriekusią eiseną lydėjo policijos pareigūnai. Beje, šventinėje eisenoje vietos atsirado ir neįgaliesiems – sostinės gatvėmis riedėjo keletas vežimėliuose sėdinčių žmonių.

DELFI primena, kad Tarptautinės darbininkų dienos ištakos siekia dar XIX amžių. 1886 m. gegužės 1 dieną Čikagos policija buvo priversta malšinti darbininkų demonstraciją, kurios metu darbininkai reikalavo sutrumpinti darbo laiką iki 8 valandų per dieną. Tą kartą neapsieita be aukų.

Po trejų metų Paryžiaus II tarptautinis kongresas paskelbė gegužės 1-ąją viso pasaulio Darbininkų solidarumo diena.