Šeštadienį viename Kauno viešbutyje vykstančiame susirinkime dalyvauja partijos pirmininkas, Seimo narys Jonas Varkala, žinoma Garliavos veikėja, Drąsiaus Kedžio teta Audronė Skučienė.

Susirinkime nėra vienos iš partijos lyderių Neringos Venckienės. Teigiama, kad Seimo narė serga.

Skaičiuojama, kad „Drąsos kelio“ partijai priklauso apie 1050 žmonių.

Atvyko N. Venckienės, bet partiečiai neįsileido

Kiek netikėtai į partijos suvažiavimą atvyko policijos ekipažas. Du pareigūnai patvirtino, kad atvyko į partijos suvažiavimą ieškodami N. Venckienės, tačiau susirinkime ji nedalyvavo. Policininkai teigė, kad Seimo narei norėjo įteikti šaukimą į teismą.

Be to, partijos posėdis vyksta už uždarų durų ir policijai jos nebuvo atvertos. Nieko nepešę pareigūnai paliko viešbutį.

Susirinko 73 nariai

Šeštadienį į partijos suvažiavimą, J. Varkalos duomenimis, susirinko 73 partijos nariai. Planuota, kad suvažiavimas truks apie valandą, tačiau posėdis užsitęsė bene pustrečios valandos. Beje, dalis partijos narių posėdį paliko dar jam nesibaigus.

„Drąsos kelio“ atstovai teigė, kad šeštadienį jokių ypatingų sprendimų nepriimta.

„Svarstėme eilinius, einamuosius klausimus. Nieko kažko ypatingo. Buvo pateiktos metinės ataskaitos. Nieko kažko naujo ar ypatingo neįvyko“, - teigė partijos narys Tadas Skučas.

„Buvo pakeisti partijos įstatai, pagal gyvenimą. Tačiau radikalių pokyčių nėra“, - sakė J. Varkala.

„Drąsos kelio“ partijos nariai neigia, kad partijos viduje kyla konfliktai ir partijai gresia skilimas.

„Ne, partija neskyla. Partijos narių kiek buvo, tiek ir liko. Gal dar šiek tiek padaugėjo. Jokių skilimų nebuvo. Nežinau, kiek į kitų partijų suvažiavimus susirenka žmonių. Pas mus susirinko tiek, kiek susirinko“, - sako T. Skučas.