V. Šapranausko aplinkos žmonės DELFI sakė, kad garsenybė tokį žingsnį žengė ne pirmą. Jis yra bandęs nusižudyti ir anksčiau, paskutinį sykį - prieš kelias savaites.

Informaciją apie aktoriaus mirtį dieną patvirtino policijos pareigūnai. Šaltinių teigimu, tris dienas V.Šapranausko artimiesiems nepavyko jo pasiekti.

Ketvirtadienį V. Šapranausko sūnus Gytis buvo priverstas iškviesti avarinę tarnybą atrakinti buto duris.

Atrakinus butą, aktoriaus kūnas buvo rastas vonioje. Pirminiais duomenimis, aktorius pasikorė.

DELFI šaltinių teigimu, aktorius iš gyvenimo pasitraukė ne ketvirtadienį, tačiau tikslesnis laikas paaiškės tik atlikus ekspertizę.

Penktadienį, balandžio 19 dieną, aktoriui būtų suėję 55 metai.

Policija iškvietimą gavo apie 14 valandą

Savo ruožtu policija pranešime spaudai informuoja, kad ketvirtadienį apie 14 val. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai gavo iškvietimą į aktoriaus V. Šapranausko butą Vilniuje, S. Konarskio gatvėje.

Bute buvo rastas V. Šapranausko kūnas. Šiuo metu atsakingi pareigūnai dirba įvykio vietoje.

Vilniaus aps. VPK Vilniaus m. antrajame policijos komisariate pradėtas
ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Televizijoje rodėsi vis rečiau

Televizijos laidų vedėjas Vytautas Šapranauskas pastaruoju metu vis rečiau pasirodydavo tiesioginėse laidų transliacijose ir „Juodojo turo humoro“ pasirodymuose. Internete komentatoriai nepailsdami spėliojo, kur galėjo dingti vienas populiariausių televizijos veidų, tačiau paaiškėjo, kad neatvykti į darbą V. Šapranauską privertė liga. DELFI žiniomis, aktorius gulėjo Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje. Tuomet jo atstovas teigė, jog vyras sirgo plaučių uždegimu.

Vėliau jis vėl nesirodė televizijoje, o TV3 atstovė DELFI teigė, jog jo liga atsinaujino.

Psichologas: sukaktys yra svarbios, jos veikia žmones

Savižudybės atveju neišvengiamai kyla klausimai, kodėl žmogus pasirinko kraštutinę išeitį. Tačiau, kaip DELFI sakė psichologas dr. Paulius Skruibis, vienos savižudybės priežasties nėra, o tikrųjų tokio poelgio motyvų niekas negali žinoti.

„Tokį pasirinkimą galėjo lemti daugybė priežasčių”, – sakė Jaunimo linijos vadovas, pridurdamas, jog viena iš keleto galėjo būti ir tai, kad balandžio 19 dieną aktorius turėjo minėti gimtadienį.

Suicidines tendencijas tyrinėjantis P. Skruibis yra pastebėjęs, kad kartais savižudybės įvyksta „prie kažkokios datos: savo ar savo reikšmingo žmogaus gimtadienio, artimųjų mirties sukakčių”.

„Datos yra svarbios, jos žmones tikrai veikia”, – sakė Jaunimo linijos vadovas, tačiau pabrėžė, jog konkretaus atvejo nekomentuoja, nes „savižudybės pasirinkimą paprastai lemia labai daug veiksnių”.

„Tai gali būti depresija, gyvenimo sunkumai. Geriausia, ką tokiu atveju gali daryti žmogus – pats kreiptis pagalbos į specialistus arba kad tai padarytų artimieji. Tačiau artimieji irgi ne visada tai pastebi, todėl jų kaltinti negalima: ne viskas jų valioje”, – sakė psichologas.

Žinomas laidų vedėjas ir aktorius

V. Šapranauskas gimė 1958 m. balandžio 19 d., penktadienį aktorius būtų sulaukęs 55-erių metų. V. Šapranauskas yra žinomas laidų vedėjas, humoristas, vaidino daugelyje teatro spektaklių ir kino filmų. Aktorius pasižymėjo aštriu liežuviu, puikiu humoro jausmu, mėgo juodą humorą.

Pastaruoju metu aktorius vedė televizijos laidas TV3 televizijoje, vaidino filmuose „Amerikietiška tragedija“, „Valentinas vienas“, „Zero 2”, „Vilniaus getas“, „Lernavan“ bei seriale „Moterys meluoja geriau“.

Garsiausi spektakliai: „Belaukiant Godo“, „Trys seserys“, „Vilnius-Dakaras“, „Nusišypsok mums, Viešpatie“, „Vyšnių sodas“, „Maskaradas“.

1997 m. V. Šapranauskas pelnė aukščiausią teatro apdovanojimą, „Kristoforo" statulėlę už vaidmenį režisieriaus Rimo Tumino spektaklyje „Maskaradas“.

V. Šapranauskas garsino ir animacinius filmus: „Op“, „Garfildas“, „La troškinys“, „Zebriukas Dryžius“, „Ledynmetis 3“.

V. Šapranauskas keliaudavo po Lietuvą su „Juodojo humoro klubu“, tačiau aktorius kartais neatvykdavo į pasirodymus, nedalyvavo TV3 televizijos dvidešimtmečio klipo filmavime, ne kartą nepasirodė laidų filmavimuose, tačiau teisinosi įvairiais sveikatos sutrikimais.

V. Šapranauskas buvo susituokęs su Daiva Šapranauskiene, su kuria susilaukė sūnaus Gyčio ir dukters Judrės. Aktorius aštuonerius metus palaikė romantiškus ryšius su aktore Rimante Valiukaite, pastaruoju metu gyveno su pop grupės „ŠarkA“ nare Ieva Stasiulevičiūte.

Interviu valstietis.lt aktorius yra sakęs, kad visuomet dėvi kaukę ir niekuomet iki galo neatsiveria net artimiausiems žmonėms.

„Niekada niekam iki galo neatsiversiu. Net patiems artimiausiems žmonėms. Kiekvienas turi pasilaikyti savo paslaptį, turėti ką nors savo. Kam? Sau! Jei viską atiduodi, kas tada esi? Kam tada tau vidus, oda iš viršaus, kuri viduje kažką slepia? Ir bendraudamas su žmonėmis – jei tai privaloma aplinka, o tu joje būti nenori, būtinai užsidėsi kaukę ir tik ji tave išgelbės. Man tai paprasta. Bet jei kaukės nenoriu, tiesiog išeinu. Apskritai manau, kad visi vaikštome su kaukėmis, absoliučiai visi“, - kalbėjo aktorius.

Norėjo studijuoti anglų kalbą

V. Šapranauskas taip pat yra pasakojęs, kad niekada nesvajojo būti aktoriumi ar televizijos laidų vedėju. Jis teigė norėjęs studijuoti anglų kalbą, tačiau stojimai į aktorinį vyko anksčiau.

„Visada norėjau studijuoti anglų kalbą. Tačiau stojimai į aktorinį vyko anksčiau nei į mano norimą specialybę. Nuėjau, pamėginau ir įstojau. Kelio atgal nebuvo, todėl ir tapau aktoriumi“, - yra pasakojęs aktorius.

V. Šapranauskas rugsėjį dalyvavo DELFI internetinėje konferencijoje

Psichologinė pagalba telefonu

Psichologinės pagalbos tarnybaTelefono numerisDarbo laikas
Jaunimo linija
Budi savanoriai konsultantai
8 800 28888I-VII
visą parą
Vaikų linija
Budi savanoriai konsultantai, profesionalai
116 111I-VII
11:00 - 21:00
Linija Doverija (parama teikiama rusų kalba)
Budi savanoriai konsultantai. Pagalba skirta paaugliams ir jaunimui.
8 800 77277I-V
16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
8 800 66366I-V
10:00 - 21:00
Vilties linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
116 123I-VII
visą parą

800-ąją paslauga apmoka Socialinės apsaugos ir darbo ministerija iš Valstybės biudžeto lėšų.

Emocinė parama internetu

„Vaikų linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.ltAtsako per dvi dienas
„Jaunimo linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.jaunimolinija.lt/internetasAtsako per dvi dienas
„Vilties linija“Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.comAtsako per tris darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.ltAtsako per tris dienas


Visa papildoma informacija – puslapyje www.klausau.lt