„Lietuvos žinioms“ tokią realybę pripažino Vilniaus vicemeras „darbietis“ Jonas Pinskus.

Didžiausios pajėgos dabar metamos prie Valdovų rūmų prieigų, nes ten rinksis garbingiausi svečiai. Taigi norima, kad bent jau ta vieta atrodytų nepriekaištingai, nes kitur gatves skubiai sutvarkyti vargiai pavyks, nors Vyriausybė ir skyrė iš Kelių plėtros ir priežiūros programos Vilniaus gatvėms remontuoti 15,7 mln. litų. Vyriausybė pažadėjo atseikėti dar apie 20 mln. litų.

„Darbietis“ J. Pinskus, kurio partija yra valdančiojoje koalicijoje ir dabartinėje Vyriausybėje, negailėjo priekaištų ankstesnei valdžiai, politiniams oponentams. Pasak jo, lėšas skirti ir rimtą planą reikėjo paruošti bent prieš metus o gal ir dvejus, o ne vos prieš kelis mėnesius.

Užsienio reikalų ministerijos (URM) Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai atstovės spaudai Rasa Jakilaitienė sakė, kad išskirtinių pageidavimų rengiantis pirmininkavimui sostinės valdžiai nebuvo pateikta.

„Savivaldybės paprašyta pagal išgales aptvarkyti gatves, pasirūpinti želdiniais, tinkamu susisiekimu viešuoju transportu ir taksi tarp Vilniaus oro uosto ir miesto centro“, - LŽ tvirtino ji.

Teigiama, kad dėl pirmininkavimo keisis kai kurie viešojo transporto maršrutai, oro uoste atsiras nauja šiuolaikinė taksi laukimo juosta.