"Tikrai pasitikiu", - žurnalistams trečiadienį sakė premjeras.

Anksčiau jis teigė, jog Ministrų kabineto nariai negali daryti vienašališkų pareiškimų ir turėtų susilaikyti nuo asmeninių svarstymų ypač svarbiais energetikos klausimais.

A.Butkevičius, paklaustas apie pasitikėjimą B.Vėsaite, kalbėjo, kad darbas energetikos klausimais paremtas kitu požiūriu į vadybą.

"Manau, tas darbas, kuris vyksta šiuo metu energetikos klausimais, tai irgi yra tos Vyriausybės visiškai kitas požiūris į vadybą priimant politinius sprendimus, kurie turi būti pagrįsti ekonomine, finansine ir energetine specialistų nuomone. Vyriausybė dirba inovatyviai, moderniai ir labai keista, kai Lietuvoje girdi kritiką dėl darbo grupių sudarymo. Aš neįsivaizduoju, kaip galima įstatymo kokį nors projektą paruošt be darbo grupės sudarymo", - tvirtino jis.

"Per tą patį laikotarpį ponas A.Kubilius buvo sudaręs 50 darbo grupių, kai šita Vyriausybė - tik 27 . Jeigu jūs paklaustumėte mokslininkų, jie pasakytų, kad tai yra progresyvios inovatyvios vadybos požiūris įtraukiant ir specialistus iš šalies. Būkime modernūs, bet ne senoviški", - teigė premjeras.

B.Vėsaitė praėjusią savaitę pareiškė, jog Japonijos korporacijos "Hitachi" siūlytas atominės elektrinės reaktorius Lietuvai nereikalingas, o prieš "Gazprom" monopoliją nukreiptą trečiąjį Europos Sąjungos (ES) energetikos paketą dujų sektoriuje Lietuva galėjo įgyvendinti lėčiau.

Prezidentė D.Grybauskaitė, komentuodama šiuos ūkio ministrės pasisakymus apie energetiką, pareiškė, kad besiblaškantys ir skirtingai kalbantys Vyriausybės nariai kuria nepatikimos šalies įvaizdį.

Anot premjero, B.Vėsaitė nėra susipažinusi su mokslininkų parengta medžiaga dėl šalies energetikos strategijos.

Vyriausybė, pasak premjero, nekeičia savo nuomonės dėl trečiojo paketo ir ketina jį įgyvendinti kaip planuota.

Trečiojo energetikos paketo, kuris numato dujų perdavimo, tiekimo ir skirstymo veiklų atskyrimą, įgyvendinimas sukėlė ginčų tarp Lietuvos ir "Gazprom". Pagal šį paketą Lietuva iki 2014 metų pabaigos ketina atskirti "Lietuvos dujų", kurių 37,1 proc. akcijų valdo "Gazprom", veiklas - magistraliniai dujotiekiai atiteks nuo "Lietuvos dujų" atskiriamai naujai įmonei.

Lietuvos Vyriausybė žada šį pavasarį apsispręsti, ar tęsti Visagino atominės elektrinės projektą. Pagal pirminius planus, jėgainę statytų Baltijos šalių energetikos įmonės ir Japonijos korporacija "Hitachi".