Į posėdį atvyko ir kiti kaltinamieji: Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas, vicepirmininkas Vytautas Gapšys bei buvusi partijos iždininkė Marina Liutkevičienė.

Ankstesnis teismo posėdis įstrigo dėl V. Vonžutaitės ligos. Pranešta, kad parlamentarę kamuoja erozinis gastritas.

Tačiau ir šį sykį teismo posėdis neįvyko. Teisėjų kolegijos vadovė Daiva Pranytė-Zalieckienė pranešė, kad susirgo viena iš teisėjų kolegijos narių - teisėja Daiva Kazlauskienė. Taigi teismas Darbo partijos bylos nagrinėjime padarė pertrauką iki balandžio 17 d.

V.Uspaskichas: aš beveik aiškiaregis, galiu prikarksėti

V. Uspaskichas žurnalistams teigė linkintis teisėjai kuo greičiau pasveikti.

„Toks gyvenimas. Visko būna gyvenime. Ne tik mums ir teisėjams. Bet linkėčiau kuo greičiau pasveikti“, - kalbėjo Darbo partijos pirmininkas.

Vienam iš žurnalistų priminus pasvarstymus, esą nuolatinės ligos – bylos vilkinimo išdava, politikas pašnekovui atskaitė pamokslą.

„Palinkėčiau jums asmeniškai nesirgti tokia pačia liga, kokia sirgau aš. Ar geriau palinkėti, kad pabandytum? Ar palinkėti, kad pabandytum? Žinok, aš beveik aiškiaregis. Galiu tau prikarksėti. Nori? Todėl teisėjai linkiu, kad kuo greičiau pasveiktų“, - rėžė V. Uspaskichas.

Tuo tarpu V. Vonžutaitė su žurnalistais bendravo nenoriai. „Darbietė“ pareiškė besijaučianti gerai, tačiau plačiau savo savijautos nekomentavo.

DELFI primena, jog Darbo partijos byla ne sykį strigo dėl kaltinamųjų ir kitų proceso dalyvių ligų. Prieš V. Vonžutaitę pasiligojo V. Uspaskichas. Nors medikai įtarė infarktą, Darbo partijos lyderiui vėliau diagnozuoti ne tokie sunkūs negalavimai.