Antradienį "Drąsos kelias" savo idėjinei lyderei palaikyti prie Seimo organizuoja mitingą. Iš kai kurių miestų mitinguotojai bus vežami organizuotai - autobusais.

Seimo kancleris Jonas Milerius portalui lrytas.lt šeštadienį patvirtino, kad yra gavęs kelių Seimo narių prašymus antradienį į parlamentą įvesti žmonių grupes. Spėjama, jog tai N. Venckienės pasekėjai.

"Mes taip pat gavome kai kurių Seimo narių prašymus užtikrinti tvarką, kai vyks balsavimas. Atsižvelgiant į tai, kad posėdžiaujant Seimo komisijai, kuri sprendė N. Venckienės teisinės neliečiamybės klausimą, kai kurie Seimo lankytojai elgėsi nederamai, mes ruošiamės antradieniui ir priimsime reikiamus sprendimus saugumui užtikrinti", - lrytas.lt sakė Seimo kancleris.

Dirbant Seimo komisijai, kai kurie jos nariai, o ypač liberalė Dalia Kuodytė, buvo nuolat užgauliojami. "Drąsos kelio" aktyvistai Seime ne tik mitinguodavo, bet ir kalbėdavo poterius.

Seimo komisija balsų dauguma nutarė, kad iš N. Venckienės, kuri įtariama pasipriešinimu pareigūnams, teisinė neliečiamybė turi būti atimta.

"Pilieti, ateik prie Seimo balandžio 9 dieną 12 valandą. Apginsi mergaitę ir Neringą - išgelbėsi Lietuvą ir save", - tokie kvietimai pastarosiomis dienomis platinami tarp mitingui besiruošiančių "Drąsos kelio" gerbėjų.

Tiesa, pasak portalo lrytas.lt, kol kas net patys "Drąsos kelio" atstovai prisipažįsta, jog užsiregistravusiųjų važiuoti į mitingą nėra labai daug.

Matyt, dėl sumažėjusio dėmesio Garliavos pedofilijos skandalui šeštadienį Kaune žlugo organizuotas partijos suvažiavimas. Jame pasirodė vos 30 dalyvių, nors laukta apie 600. Į savo partijos suvažiavimą neatėjo net N. Venckienė.