Šeštadienį viename Kauno viešbutyje vykusiame susirinkime dalyvavo partijos pirmininkas Seimo narys Jonas Varkala, žinoma Garliavos veikėja, Drąsiaus Kedžio teta Audronė Skučienė. Daugiau žinomų veidų nebuvo matyti. Susirinkime nebuvo ir vienos iš partijos lyderių Neringos Venckienės. Teigiama, kad Seimo narė serga.

Į susitikimą, kuris vyko už uždarų durų, nepateko ne tik žurnalistai, bet ir kai kurie „Drąsos kelio“ nariai. Oficialiai buvo pateikta versija, kad susitikime gali dalyvauti tik tie nariai, kuriuos „patvirtino Teisingumo ministerija“.

Beje, į susitikimą nepateko ir keletas partijos narių, kurie po „Drąsos kelio“ vėliava kandidatavo į Seimą vienmandatėse apylinkėse.

„Savo galva mąstantys žmonės šioje partijoje nereikalingi. Partija tebuvo projektas patekti į Seimą. Projektas įvykdytas. Dabar laiko klausimas, kuris pirmas pasitrauks iš frakcijos ir kada partija subyrės“, - DELFI teigė vienas į suvažiavimą neįleistas partijos narys.

Kad susitikimas gali neįvykti, jau buvo kalbama gerokai anksčiau. Be to, suvažiavimas organizuotas itin mažoje salėje, kurioje 600 narių paprasčiausiai netilptų.

Šeštadienį jokie sprendimai nebuvo priimti, nes nesusirinko kvorumas. Tačiau kitame partijos suvažiavime sprendimus jau bus galima priimti ir nesant kvorumui – pakaks suvažiavime dalyvavusių partijos narių balsų daugumos.

Skaičiuojama, kad „Drąsos kelio“ partijai priklauso apie 1050 žmonių.

Sako, kad bijo susidorojimo

Šeštadienį neįvykus posėdžiui, kitas suvažiavimas planuojamas balandžio 20 dieną.

„Konstatavome esamą padėtį - kvorumas nesusirinko. Todėl nukėlėme suvažiavimą, kuris įvyks už dviejų savaičių“, - kalbėjo J. Varkala.

Partijos lyderiai kalbėjo, kad jais pasitiki ir palaiko partijos nariai, todėl jų dalyvavimas susirinkimuose nėra būtinas.

„Mes įsikūrėme iš kančios ir skausmo. Reikia pripažinti, kad žmonės, kurie mus palaiko, yra labai aktyvūs visuomenėje, tačiau jie bijo“, - teigė „Drąsos kelio“ narė Irena Malinauskienė.

„Kas nubyrėjo – tas nubyrėjo. Kas liko – tas liko“, - teigė J. Varkala.

„Turėčiau nuvilti tuos, kurie laukia partijos subyrėjimo. Partijos gali iš mūsų pasimokyti, kaip reikia tvarkyti finansus ir kitus reikalus“, - pridūrė I. Malinauskienė.

„Teisingumo Lietuvoje su žiburiu nerasi. Ypač tose struktūrose, kurios teisingumą turi vykdyti“, - teigė A. Skučienė.

Partijos nariai po nepavykusio susirinko daugiau dėmesio skyrė ne suvažiavimui, o balandžio 9 dieną vyksiančiam piketui prie Seimo. „Drąsos kelio“ partijos nariai taip pat išreiškė baimę, kad gali būti susidorota su N. Venckiene. Pasak partijos narių, per metus neva įtartinomis aplinkybėmis mirė jau penki partijos nariai, o mirčių, susijusių su pedofilijos byla skaičius esą pasiekė jau 10.

„Mes bijome susidorojimo. Susidorojimo fiziniu būdu“, - kalbėjo partijos narys Sigitas Martinavičius.