Tai A. Kubilius pareiškė ketvirtadienį spaudos konferencijoje, pristatydamas konservatorių „šešėlinę“ vyriausybę.

„Jeigu klaustumėte TS-LKD požiūrio į prezidento rinkimus, tai, be abejo, mes tai svarstysime, nors kol kas nesvarstėme. Svarstymai priklausys ir nuo dabartinės prezidentės D. Grybauskaitės apsisprendimo dėl dalyvavimo naujuose rinkimuose“, - teigė A. Kubilius.

„Aš asmeniškai galiu pasakyti savo nuomonę: jeigu prezidentė D. Grybauskaitė apsispręs dalyvauti dar kartą rinkimuose, aš raginsiu partiją paremti jos kandidatūrą. O kaip partija nuspręs, tą pamatysime“, - pridūrė konservatorių lyderis, pridūręs, kad partija, be jokios abejonės, negali remti trijų kandidatų.

DELFI primena, kad TS-LKD bendrija „Lietuvos krikščionys demokratai“ priėmė rezoliuciją, kuria siūlo prezidento rinkimuose 2014 m. kelti savo kandidatą. 2009 m. prezidento rinkimuose TS-LKD rėmė Dalios Grybauskaitės kandidatūrą.

Vienas krikdemų Paulius Saudargas tiesiai įvardija, kad TS-LKD kandidatu prezidento rinkimuose galėtų tapti partijos vicepirmininkė, buvusi Seimo vadovė Irena Degutienė, kuri neseniai atsisakė ambicijų siekti partijos lyderio posto.