Komisijai buvo pateikti du sprendimo variantai: siūlyti Seimo palaikyti prokurorų prašymą dėl N. Venckienės imuniteto naikinimo arba siūlyti jį atmesti.

Vis dėlto komisija sprendimo kol kas nepriėmė – nutarta dar sykį kreiptis į generalinį prokurorą Darių Valį. Komisijos pirmininkas Vytautas Saulis žurnalistams pranešė, kad tikimasi gauti ne visą filmuotą medžiagą iš Kedžių namų Garliavoje, o tik tuos epizodus, kurie, anot prokurorų, įrodo N. Venckienei inkriminuojamas veikas.

„Komisijos nariai pasiūlė dar kartą pabandyti kreiptis į generalinį prokurorą žodžiu. (...) Kilo tokių klausimų, ar tikrai prokuratūra negalėtų pateikti nedidelės dalies (vaizdo įrašo – DELFI). Visus labiausiai domino klausimas, pagal pateiktus kaltinimus N. Venckienei, apie pasipriešinimą policijos pareigūnams ir sudavimą smūgių tiek policijos pareigūnams, tiek mergaitės motinai. Čia, vietoje, aš paskambinau generaliniam prokurorui. (...) Jaučiu, kad mums tą dalį, nerodant mažametės, mes tikriausiai tą medžiagą pamatysime“, - kalbėjo V. Saulis.

Po kiek užtrukusių pokalbių su prokurorais, komisijos vadovas DELFI informavo, kad pavyko išprašyti vaizdo įrašo dalį, kurioje užfiksuoti N. Venckienės veiksmai.

„Taip. Ką tik skambino iš prokuratūros. Tą dalį, ko mes pageidavome, jie mums atveš“, - sakė V. Saulis.

Vaizdo medžiagą komisija ketina peržiūrėti Seimo rūmų 006 kabinete. Šiame kabinete draudžiama turėti mobiliojo ryšio telefonus, jis paprastai skiriamas nacionalinio saugumo ir kitiems slaptumo reikalaujantiems klausimams.

Anot V. Saulio, pertrauka komisijos planų nekeičia – sprendimą dėl N. Venckienės tikimasi priimti po vaizdo medžiagos peržiūros.

Anksčiau vykusiuose Seimo komisijos posėdžiuose buvo matyti, kad parlamentarai nėra vieningos nuomonės. Į N. Venckienės pusę buvo linkęs stoti „tvarkiečių“ frakcijos seniūnas Petras Gražulis, o taip pat – Drąsiaus Kedžio sesers bendražygis „Drąsos kelio“ frakcijoje Povilas Gylys. Tam tikrų užuominų apie palaikymą N. Venckienei pasigirdo ir iš konservatoriaus Antano Matulo.

Konservatorius ir šiame posėdyje ragino dar sykį pamėginti kreiptis į prokurorus dėl vaizdo įrašo iš Garliavos šturmo pateikimo. „Vakar man atrodė, kad jie (prokurorai – DELFI) lyg ir pradeda suprasti, kad tas sprendimas, priešinant parlamentą, yra neteisingas“, - kalbėjo A. Matulas.

Liberalė Dalia Kuodytė pasiūlė posėdį tęsti už uždarų durų. P. Gylys tokiam pasiūlymui nepritarė. „Nėra čia ko bijoti, viskas yra viešumoje. Ir jeigu mes nieko blogo nedarome, tai nėra ko slėpti“, - replikavo „Drąsos kelio“ atstovas. Jį palaikė ir P. Gražulis, o taip pat – ir „darbietis“ Mečislovas Zasčiurinskas. O A. Matulas dar sykį pasiūlė paskutinįsyk spustelėti prokurorus.

D. Kuodytės siūlymą palaikė konservatorius Mantas Adomėnas. Anot jo, jeigu posėdis bus atviras, „dalyvaujanti publika“ darys spaudimą ir kitaip kliudys dirbti.

Galiausiai paskelbtas balsavimas. Už uždarą posėdį balsavo 7 komisijos nariai, prieš – 4, susilaikė 1.

Paskelbus, kad posėdis bus uždaras, tai papiktino tiek susirinkusius N. Venckienės šalininkus, tiek dalį komisijos narių. „Ne Seimas, o mazgotė“, - piktai replikavo P. Gražulis.

Uždaro posėdžio prašę Seimo nariai sulaukė aibės nemalonių replikų, N. Venckienės šalininkai tikino buvę išprovokuoti D. Kuodytės. Ši parlamentarė N. Venckienės rėmėjų nemalonę užsitraukė dar ankstesnės kadencijos Seime, kai buvo pirmąsyk naikinama „Drąsos kelio“ lyderės neliečiamybė.

Komisijos pirmininkas, socdemas Vytautas Saulis nesiėmė prognozuoti, koks bus sprendimas.

Bene daugiausiai atgarsio komisijos darbe sukelė prokurorų sprendimas parlamentarams nerodyti Garliavos šturmo vaizdo įrašo, kuriame esą užfiksuotas N. Venckienės pasipriešinimas pareigūnams bei smūgiai Laimutei Stankūnaitei. Prokurorai teigė, jog įrašą pateikti draudžia įstatymas, o komisijai vaizdo įrašo turinys buvo perteiktas raštu.

DELFI primena, jog N. Venckienės neliečiamybė naikinama jau trečią kartą. Pirmąsyk jos, dar ėjusios teisėjos pareigas, imunitetą panaikino ankstesnės kadencijos Seimas. Antrąsyk neliečiamybę iš jos atėmė Vyriausioji rinkimų komisija – tapusi kandidate į Seimą, N. Venckienė vėl įgijo imunitetą. Tapusi Seimo nare, politikė vėl įgijo neliečiamybę.

Tai antroji neliečiamybės naikinimo procedūra šios kadencijos Seime. Kadencijos pradžioje imuniteto neteko Darbo partijos bylos kaltinamieji: Viktoras Uspaskichas, Vytautas Gapšys ir Vitalija Vonžutaitė.