95 parlamentarai balsavo už, 6 prieš ir 8 nebalsavo.

Seimo patvirtintas STT vadovu, S. Urbanavičius žurnalistams teigė besijaučiantis „darbingai“. Anot jo, STT finansavimo didinimas bus vienas iš jo siekių.

„Dėl suprantamų priežasčių finansavimas keletą metų mažėjo, tačiau argumentuotai ir pagrįstai sieksiu jo didėjimo“, - kalbėjo S. Urbanavičius.

Naujasis STT vadovas žada stiprinti kovą su stambiais korupcijos atvejais.

„Didesnį dėmesį skirti didžiausią žalą valstybei darančių nusikaltimų išaiškinimui ir tyrimui. Taip pat – finansiniams tyrimams, išplėstiniam turto konfiskavimui, neteisėtam praturtėjimui. Taip pat – ir analitinei veiklai“, - prioritetus vardijo S. Urbanavičius.

Paklaustas, ar sieks sumažinti politikų įtaką STT, jis teigė tokios įtakos kol kas nejutęs. „Tikiuosi, jos ir nejausiu“, - pridūrė S. Urbanavičius.

Dar prieš slaptą balsavimą pritarimą S. Urbanavičiaus kandidatūrai išsakė visos parlamentinės frakcijos.

S. Urbanavičiaus kandidatūrą Seimui pateikė prezidentė Dalia Grybauskaitė. Jo kandidatūrą vienbalsiai palaikė ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas, Teisės ir teisėtvarkos komitetas. Pritarimą S. Urbanavičiaus kandidatūrai deklaravo ir Seimo frakcijos: socialdemokratai, konservatoriai, „darbiečiai“, „tvarkiečiai“, liberalai, Lietuvos lenkų rinkimų akcija bei „Drąsos kelias“, o taip pat – ir Mišri Seimo narių grupė.

Dėl S. Urbanavičiaus paskyrimo Seimas sprendė slaptu balsavimu. Neoficialiais DELFI duomenimis, jo paskyrimui STT vadovu pritarė daugiau kaip 90 Seimo narių, prieš balsavo tik keletas.

S. Urbanavičius laikinojo STT vadovo pareigas ėjo nuo tada, kai iš posto atleistas antrą kadenciją STT vadovauti nepanoręs Žimantas Pacevičius. Tiesa, Seimas jį iš pareigų atleido tik antruoju bandymu – pirmuoju balsavimu STT vadovo atleidimui nepritarta, o bene labiausiai tuo piktinosi pats Ž. Pacevičius. Dabar buvęs STT vadovas eina vidaus reikalų viceministro pareigas.