Taip maloniai nustebinti gyventojus sumanė Švėkšnos neįgaliųjų draugija. Jie tikisi, kad ši verba pateks į Lietuvos rekordų knygą.

Rekordinės verbos gaminimui Švėkšnos neįgaliųjų draugijos moterys ruoštis pradėjo dar vasarą: augino, rinko įvairiausius žalumynus, juos džiovino. Verbą pinta laikantis senųjų tradicijų. Ši gražuolė buvo paruošta dar kovo pradžioje ir nugabenta į bažnyčią.

Kovo 21 d. (ketvirtadienį) švėkšniškių verba buvo sujungta ir pastatyta. Vertinimo komisija, kurią sudarė Švėkšnos seniūnas Alfonsas Šeputis, pedagogas Jonas Girskis, Švėkšnos Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčios klebonas Saulius Katkus, aktyvi visuomenininkė Violeta Astrauskienė, užfiksavo švėkšniškių verbos ilgį ir svorį. Verba siekia 7,20 m, o sveria 10 kg.

Pasirodė keista, kad verba sveria tik tiek, nes iki šiol Lietuvos agentūros „Factum“ užfiksuota didžiausia verba (6,4 m aukščio, surišta tautodailininkės Teresos Michalkevič ir jos dukros Veslavos Mažeikienės iš Čekoniškių, Vilniaus r.) svėrė apie 150 kg.

Jurbarko rajone atsirado verba konkurentė?

Plačiai pasklidus žiniai apie šią verbą milžinę po visą Lietuvą, atsirado bandymų pagerinti šį rekordą. Ir tai yra sveikintina iniciatyva. Portalas lrytas.lt rašo, kad Raudonės (Jurbarko r.) pagrindinės mokyklos dailės mokytoja Vilma Urbštienė, kartu su mokyklos bendruomene surišo net septynių su puse metro aukščio verbą.

Šios verbos sumanytoja nelinkusi siekti pripažinimo ir registruoti rekordo neplanuoja. Mokytoja labiau norėjo sudominti vaikus verbos darymu.