„Lenkijos užsienio reikalų ministras R.Sikorskis įvardijo, kad Lenkija prisidės prie Baltijos valstybėms ir Lietuvai svarbiems energetikos ir transporto infrastruktūros bendrų europinių projektų vystymo tik tada, jei visa Vyriausybė vykdys koalicijos partnerio pono Valdemaro Tomaševskio visus reikalavimus, taip pat ir nelabai protingus ir išmintingus.

Sakykite, jūsų asmeniniu manymu, kadangi nėra ministro Linkevičiaus, paklausti, ar jūs pripažįstate tas Lietuvos politologų išvadas, kad perteklinis užsienio reikalų ministro atsiprašymas ir neteisėtas egzaminų tvarkos keitimas lenkų pusėje buvo suprastas kaip Lietuvos silpnumo požymis“, - klausė Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos frakcijos narys ir buvęs premjeras Andrius Kubilius.

„Ačiū labai už klausimą, iš tiesų, aš manau, kad ministras Linkevičius vakar jau atsakė į tuos klausimus, nebent galiu tik nuo savęs pridėti, kad visų tų paminėtų jūsų klausimų sprendimai, kurių, deja, jūsų Vyriausybei nepavyko išspręsti, jų išsprendimas, be abejo, pasitarnaus, kad tarp dviejų valstybių atsirastų daug geresnis supratimas negu jis yra dabar. Ačiū labai“, - atsakė J. Neverovičius.

DELFI skelbė, kad premjeras Algirdas Butkevičius sukritikavo Lenkijos diplomatijos vadovą. Vyriausybės vadovas mano, kad Radoslawas Sikorskis prasilenkia su diplomatine kalba, susiedamas Lietuvos-Lenkijos energetinius projektus su lenkų tautinės mažumos problemomis.