Viename jų „Drąsos kelio“ frakcijos narė Aurelija Stancikienė pareiškė, kad skalūninių dujų žvalgyba ir gavyba turi būti stabdoma ir mėgino drausminti Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos frakcijos narį, buvusį premjerą Andrių Kubilių.

„Dabar mums, visų pirma, yra svarbiausia sustabdyti šitą konkursą, taip? Paskelbta šituose dviejuose plotuose“, - dėstė A. Stancikienė, apie skalūninių angliavandenilių paiešką Vakarų Lietuvoje.

„Pagaliau, ačiū Dievui, paaiškėjo, - replikavo A.Kubilius, po kurios užsitęsusiame posėdyje nugriaudėjo juokas. - Paaiškėjo tikslas.“

„Žiūrėkite, arba jūs nustokite, gerbiamas Kubiliau - jūs nebe premjeras“, - karščiavosi A. Stancikienė.

„Tyliu“, - sakė jis.

„Pamiršote?“, - ironizavo A. Stancikienė.

„Pamiršau“, - nenusileido A. Kubilius.

Po to komiteto posėdis tęsėsi, o jo nariams nubalsavus, jog pertraukos nebus, A. Kubilius šmaikštavo: „nei valgio, nei skalūnų“.

Jungtinio komiteto posėdžio metu buvo nutarta, kad dėl skalūnų dujų gavybos ir žvalgybos turės apsispręsti Seimas plenarinio posėdžio metu.

DELFI primena, kad Seimo narė konservatorė Aurelija Stancikienė buvo išbraukta iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) vienmandatininkų rinkimų sąrašo ir po to paliko šią partiją. Vienmandatėje apygardoje ji varžėsi su tuometiniu premjeru A.Kubiliumi ir jam pralaimėjo, į Seimą buvo pateko su Neringos Venckienės partijos „Drąsos kelias“ sąrašu.