"Nenoriu spėlioti, bet, aišku, gal du, gal ir trys milijonai", - antradienio vakarą žurnalistams sakė ministras pirmininkas.

A.Butkevičius antradienį susitiko su Policijos departamento, Muitinės, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) bei Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovais.

Premjeras sako kalbėjęs su jais apie lėšų trūkumą, ypač policijos sistemoje.

"Tarėmės ypač dėl to, kad ypač policijos sistemoje, yra sudėtinga situacija. Situacija sudėtinga dėl to, kad buvo sumažintas finansavimas tam tikru procentiniu dydžiu, bet neatsižvelgta į asignavimų valdytojus, kuriems gali procentinis mažinimas pakenkti daug labiau negu, pavyzdžiui, yra mažoje įmonėje mažinama tokiu pat procentiniu dydžiu", - sakė A.Butkevičius.

"Kita yra problema, kad jauni žmonės nebenori įsidarbinti policijos sistemoje dėl mažo atlyginimo. Jeigu jaunas žmogus be stažo nori pradėti dirbti policijos sistemoje, jo darbo užmokestis yra tik 1200 litų", - sakė jis.

A.Butkevičiaus teigimu, šiemet bus bandoma įvertinti vidinius rezervus: "Yra suformuluota užduotis ir finansų ministrui, ir Vyriausybės kancleriui, taip pat, aišku, kalbėsime su susisiekimo ministru. Gal per Saugaus eismo programą būtų galima skirti finansavimą."

Pasak premjero, su problemomis susiduria ir VSAT, mat pasienio tarnybą palieka daug darbuotojų.

A.Butkevičius tvirtino, kad kitais metais ir policijos, ir pasienio sistemos darbuotojams bus didinamas darbo užmokestis, tačiau nepasakė, kiek.

"Tikrai bus viena iš prioritetinių sričių", - kalbėdamas apie algų kėlimą minėtiems pareigūnams, sakė Vyriausybės vadovas.

Taip pat svarstoma statyti naujus policijos komisariatus Vilniuje bei Klaipėdoje.

Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis savo ruožtu teigė, kad policijos modernizavimo atžvilgiu anksčiau kalbėta apie dešimtis ar šimtus kartų didesnes sumas nei mini premjeras - 40-100 mln. litų.

"Mes turime žiūrėti į perspektyvą, (...) ir nereikia gesinti gaisro, mes norime padaryti modernią, rimtą, veiksmingą policiją, kur pareigūnas saugotų darbo vietą, norėtų tarnauti policijoje. Tam reikia ir teisės aktų, ir juos finansuoti. (...) Matau, kad premjeras nori turėti stiprią teisėsaugą", - antradienį kalbėjo S.Skvernelis.

Apie tai, kad pasienio pareigūnų algoms šiemet reikia daugiau lėšų, minėjo ir VSAT vadas Vainius Butinas.

"Pasieniečių irgi yra, galima sakyti, vienas iš žemiausių darbo užmokesčių žemiausiai grandžiai. Kaip žinia, yra tolimi atstumai vykti į užkardas, į punktus, todėl nemaža dalis pareigūnų pereina į kitas statutines tarnybas", - kalbėjo V.Butinas.

Jis pabrėžė, kad didesnio finansavimo reikia šiemet ir dabar.