„Manęs Arvydas Anušauskas vakar paklausė: „Ko tu nerašai skundo?“ Sakau: o ar galima? Taip, sako, galima. Kitas Priežiūros komiteto narys Alfonsas Andriuškevičius irgi sakė, kad galima. Nu tai sakau, jeigu leidžiate rašyti skundą, tai rašysiu. Paklausiau, kam rašyti, jie sakė, kad prezidiumui, kurio posėdis vyks kitą trečiadienį. Tai rašysiu tą skundą“, - sakė N. Puteikis.

Priežiūros komitetas N. Puteikiui yra uždraudęs eiti vadovaujamas pareigas bet kuriuose partijos organuose, nes parlamentaras savo „Facebook“ paskyroje parašė, jog TS-LKD Klaipėdos miestų skyrių sueigos pirmininkas Arūnas Barbšys drauge su kitais vietos politikais ir valdininkais prisideda prie korupcijos ir dangsto nerūšiuotų šiukšlių degintojus.

DELFI primena, kad N. Puteikio kanidatūrą į partijos pirmininkus iškėlė Rietavo ir Neringos skyriai. Skyriai taip pat yra iškėlę Andriaus Kubiliaus, Irenos Degutienės, Valentino Stundžio, Vytauto Landsbergio bei Kęstučio Masiulio kandidatūras. K. Masiulis žadėjo savo kandidatūrą atsiimti.

Konservatorių pirmininkas renkamas tiesioginiuose visų partijos narių rinkimuose. Kandidatus gali kelti partijos taryba, bendrijos, frakcijos, skyriai, skyrių sueigos, bendruomenės, kandidatų kėlimas baigiasi iki esamo partijos pirmininko kadencijos likus dviems mėnesiams. Kandidatų kėlimas baigsis kovo 18-ąją.

Pirmininko rinkimai laikomi įvykusiais, kai juose dalyvauja ne mažiau nei pusė visų partijos narių.