Tai DELFI patvirtino Kauno klinikų atstovė Milda Dambrauskienė. DELFI primena, kad ketvirtadienį 14 val. buvo konstatuota I. Matijošaitienės smegenų mirtis. Moteris organus paaukojo transplantacijai. Kai buvo sutvarkyti visi formalumai I. Matijošaitienė atjungta nuo gyvybę palaikiusios technikos.

I. Matijošaitienės palaikai penktadienį bus kremuoti.

Šeštadienį nuo 11 val. pagarbą velionei bus galima pareikšti šarvojimo salėje Šančiuose (Juozapavičiaus pr. 1).

Sekmadienį 8 val. Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje bus aukojamos Šv. Mišios. Į paskutinę kelionę I. Matijošaitienė bus palydėta sekmadienį 13 val. Urna su pelenais bus palaidota Petrašiūnų kapinėse.

I. Matijošaitienė antradienio rytą savo namuose patyrė sunkią traumą – moteriai nukritus nuo laiptų jai nustatytas kaukolės pamato lūžimas, kraujavimas į galvos smegenis, stuburo juosmeninės dalies slankstelio lūžimas. Dėl galvos smegenų tinimo atlikta antradienį atliktos net trys operacijos.

Kaip DELFI pasakojo V. Matijošaitis, antradienio rytą I. Matijošaitienė nubudo apie 5.30 val. Moters akys jautrios šviesai, todėl neretai I. Matijošaitienė rytais nedegdavo šviesos, kol nepriprasdavo akys. Spėjama, kad moteris suklupo ar nepastebėjo laiptų ir tai tapo nelaimės priežastimi. V. Matijošaitis nedelsdamas iškvietė medikus ir apie nelaimę pranešė netoliese gyvenančiam sūnui Šarūnui.

Kauno klinikų medikams dėl Kauno verslininko ir politiko Visvaldo Matijošaičio žmonos Irenos Matijošaitienės kovojo nuo antradienio ryto.

Antradienio vakare medikai konstatavo, kad daugiau operacijų atlikti šiuo metu pacientei negalima, todėl beliko pasirinkti konservatyvųjį gydymo būdą.

Trečiadienio rytą Kauno klinikų Intensyviosios terapijos klinikos vedėjas Vidas Pilvinis teigė, kad pacientės būklė negerėja: galvos smegenyse yra išsiliejęs kraujas, kuris trukdo nutekėti skysčiams. Ketvirtadienį 14 val. buvo konstatuota I. Matijošaitienės smegenų mirtis.

Kauno policijos pareigūnai pradėjo tyrimą dėl mirties priežasties nustatymo. Tokia procedūra yra privaloma net jei žmgaus mirtis nėra smurtinė.

Policijos pareigūnai apžiūrėjo butą, iš kur I. Matijošaitienė ji ir buvo atvežta į ligoninę. Pirminiais pareigūnų duomenimis, smurto požymio nenustatyta, tačiau galutines mirties aplinkybių išvadas pateiks medicinos ekspertai.