„Net nepagalvojau, kad popiežius bus iš Argentinos. Buvo minčių apie Šiaurės Amerikos kandidatą, bet kad argentinietis – tikrai ne“, – DELFI sakė devynerius metus Pumpėnuose gyvenantis tėvas Domingas, pridurdamas, jog popiežiaus išrinkimas jam, kaip ir visai Bažnyčiai, buvo didelė šventė.

Argentinoje Buenos Airių vyskupo išrinkimas Katalikų Bažnyčios vadovu buvo audringai švenčiamas visą naktį. Tačiau Pumpėnuose tėvas Domingo – vienintelis argentinietis, tad kažkaip triukšmingai netikėtos žinios nepaminėsi.

Tėvas Domingas, Marijonas Mikutavičius
„Su kitu netoli gyvenančiu kunigu iš Brazilijos valgėm vakarienę ir žiūrėjom televiziją. Kai išgirdom popiežiaus vardą – negalėjome patikėti, kad iš Argentinos, tikrinom internete“, – prisiminė tėvas Domingo, iš pasakojimų jau anksčiau žinojęs apie vyskupą J. M. Bergoglio.

„Aš kaip kunigas dirbau tik Lietuvoje, tačiau iš Buenos Airių, kur popiežius dirbo, mane pasiekdavo labai geri atsiliepimai. Žinau, kad jis yra dirbęs ir Romos kurijoje, bet man nėra tekę su juo asmeniškai susitikti ar bendrauti”, – sakė Įsikūnijusio žodžio vienuolijai priklausantis dvasininkas.

Pumpėnų Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės klebono žodžiais, mes visi esame įpratę prie italų popiežių, Benediktas XVI buvo vokiečių kilmės. Tačiau argentiniečio pontifiko dar nebuvo.

Tai, kad už Buenos Airių vyskupą balsavo mažiausiai 77 kardinolai, tėvo Domingo nuomone - akivaizdi Šventosios Dvasios malonė. „Gali būti ir žmogiškų tokio pasirinkimo motyvų, nes kardinolai - ne ateiviai, o žmonės. Tačiau be dievo valios čia neapsieita“, – įsitikinęs Pumpėnų bažnyčios klebonas, į gimtąją Argentiną mėnesio atostogoms parvykstantis kartą per dvejus metus.