Kaip DELFI teigė Kauno klinikų atstovė Milda Dambrauskienė, jokių pokyčių ketvirtadienio rytą nėra – I. Matijošaitienės būklė išlieka kritinė. Medikai moters gyvybines funkcijas bando stabilizuoti specialia įranga, tačiau to padaryti nepavyksta.

I. Matijošaitienė antradienio rytą savo namuose patyrė sunkią traumą – moteriai nukritus nuo laiptų jai nustatytas kaukolės pamato lūžimas, kraujavimas į galvos smegenis, stuburo juosmeninės dalies slankstelio lūžimas. Dėl galvos smegenų tinimo antradienį atliktos net trys operacijos.

Kaip DELFI pasakojo V. Matijošaitis, antradienio rytą I. Matijošaitienė nubudo apie 5.30 val. Moters akys jautrios šviesai, todėl neretai I. Matijošaitienė rytais nedegdavo šviesos, kol  nepriprasdavo akys. Spėjama, kad moteris suklupo ar nepastebėjo laiptų ir tai tapo nelaimės priežastimi. 

V. Matijošaitis nedelsdamas iškvietė medikus ir apie nelaimę pranešė netoliese gyvenančiam sūnui Šarūnui.

Trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje konstatuota, kad pacientės būklė negerėja.

„Mes dedame milžiniškas pastangas, kad pacientė išgyventų. Per visas 24 valandas jos būklė nesikeičia. Mūsų tikslas, kad ji išgyventų kitas 24 valandas“, - teigė Vidas Pilvinis, LSMU ligoninės Intensyviosios terapijos klinikos vedėjas. 

Šį tikslą medikams pavyko pasiekti, tačiau medikų prognozės nėra optimistinės.