Pirmadienį eitynės Gedimino prospektu vyko nepaisant to, kad Vilniaus valdžia nebuvo joms išdavusi leidimo. Renginyje dalyvavo apie 3 tūkst. žmonių.

"Galiu tik pasidžiaugti, kad šios eitynės ženkliai skyrėsi nuo eitynių 2008-ais ir net praėjusiais metais. Nebuvo jokių įžeidžiančių ar nesantaiką kurstančių plakatų ar transparantų, eisena dainavo tautines giesmes ir dainas, pavieniai provokatoriai bandė šūkauti šūkius "Lietuva - lietuviams!", tačiau patys dalyviai ar eisenos lyderiai juos sudrausmindavo, o išgėrusiuosius ar pažeidusius viešąją tvarką policija sulaikė", - BNS antradienį sakė A.Zuokas.

"Taigi galime drąsiai sakyti, kad tokia eisena kitais metais ar vasario 16 dieną ar kovo 11 dieną galėtų vykti ir Gedimino prospektu. Mane tai džiugina, kad organizatoriai ir iniciatoriai pradeda atskirti tautiškumą, nuo šūkių, kurie nedera laisvos valstybės laisviems piliečiams", - pridūrė sostinės metas.

Sostinės savivaldybė buvo išdavusi leidimą kovo 11-osios eiseną rengti Vilniaus Upės gatve, aiškindama, kad Gedimino prospekte numatyti kiti renginiai, tačiau tautinio jaunimo organizacijoms tai pasirodė nepriimtina.

Anot A.Zuoko, tokį eisenos organizatorių elgesį vertins teisėsauga.

"Suprantame, kad demokratiškoje valstybėje pagarba įstatymams ir jų laikymasis - privalus kiekvienam piliečiui, tačiau tai jau ne savivaldybės, teisėsaugos kompetencija", - teigė A.Zuokas.

Nesankcionuotose nacionalistinėse eitynėse Vilniaus centre, kurios kasmet rengiamos Kovo 11-ąją, Lietuvai minint Nepriklausomybės atkūrimo dieną, pirmadienio popietę dalyvavo keli tūkstančiai žmonių.

Vilniaus policijos vadovas Kęstutis Lančinskas BNS sakė, kad eitynėse galėjo dalyvauti apie 3 tūkst. žmonių. Didesnių incidentų neužfiksuota, policija renginio metu tik sulaikė kelis neblaivius asmenis.

Keletą kartų minioje nuskambėjo ir prieštaringai vertinami šūkiai "Lietuva lietuviams", tačiau jie šįkart nedominavo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (707)