Kaip naujienų agentūrai ELTA sakė sulaikytasis studentas Adomas Bužinskas, akcijoje jis pasisakė prieš rusų dujų milžinę "Gazprom", žemės pardavimą užsieniečiams.

"Esmė buvo, kad mes "trolinome" tema, jog esame "Gazpromo" marionetės ir kad amerikonai yra blogis ir kad nereikia parduoti žemės užsieniečiams, kad labai smagu, jog Černiachovskio aikštėje visi susirinkome. Toks buvo mūsų "partolinimas". Yra gana juokinga, nes dalis manė, kad esame jų pusėje, dalis - kad ne", - Eltai sakė A. Bužinskas, kurį policijos pareigūnai nuvežė į Vilniaus miesto trečiąjį policijos komisariatą.

"Pora žmonių tiesiog pamanė, kad už sovietinę propagandą turėčiau, kaip supratau, būti sulaikytas ir parašė "ant manęs skundą". Manau, kad policijoje viskas išsispręs, mes turime puikias institucijas, kurios gerai veikia", - teigė jaunuolis ir pabrėžė, kad akcija vyko pilietiškų studentų iniciatyva.

ELTA primena, kad Vilniuje prie Vyriausybės pastato vyko mitingas prieš planuojamą skalūnų dujų žvalgybą ir gavybą Žemaitijoje.

Vinco Kudirkos aikštėje susirinko apie 150 mitinguotojų. Prieš tai jie rinkosi prie Prezidentūros, vėliau nuo jos žygiavo link Vyriausybės. Mitinguotojai griežtai pasisako prieš skalūnų dujų žvalgybą ir išgavimą ir reikalauja "Chevron" "nešdintis" iš Lietuvos. Mitingą organizavo žaliųjų organizacijos ir žemaičių bendruomenės.