Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, priemokos už papildomą darbo krūvį ypač populiarios tarp politinio pasitikėjimo valdininkų. Seimo Audito komiteto pirmininkė „tvarkietė” Jolita Vaickienė mano, kad mokamos priemokos neatitinka tikrosios jų paskirties. „Tokia padėtis, kai per įvairius priedus ar priemokas išmokama vos ne antra alga, nėra normali”, – pripažino J.Vaickienė.

Valstybinių įstaigų vadovų algoms per devynis praėjusių metų mėnesius buvo išmokėta 65 mln. litų. Bet tik 68,9 proc. iš jų sudarė tarnybinis atlyginimas. Likęs užmokestis į įstaigų vadovų kišenes nusėdo per įvairius priedus ir priemokas, iš kurių solidžiausią dalį sudarė priedai už darbo stažą, kvalifikaciją, laipsnius, rangus – iš viso 8,7 mln. litų.

Net nesulaukus metų pabaigos premijoms valdiškose įstaigose buvo išdalyta 2 mln. litų. Daugiausia tokių išlaidų (431 tūkst. litų) turėjo Aplinkos ministerija bei jai pavaldžios įstaigos. Net 300 tūkst. litų išdalyta švenčių progomis. Progų premijuoti darbuotojus surado ir Teisingumo ministerija (153 tūkst. litų), Užsienio reikalų ministerija (95 tūkst. litų), Valstybės kontrolė (91 tūkst. litų), Švietimo ir mokslo ministerija (87 tūkst. litų), Ryšių reguliavimo tarnyba (61 tūkst. litų). Beveik neabejojama, kad gavus paskutinio metų ketvirčio, kai vyko valdžių kaita, rezultatus premijoms išleista suma bus gerokai įspūdingesnė.