Bus eksponuojamos pirmųjų Nepriklausomybės metų nuotraukos, apdovanojimai, užsienio šalių vadovų dovanos.

Bus galima apžiūrėti ir dokumentus, tarp kurių - tuometinio šalies vadovo pirmosios darbo dienos darbotvarkė, pasirašytas priesaikos tekstas, įstatymas, kuriuo litas paskelbtas oficialia Lietuvos valiuta.

A. M. Brazauskas į istoriją įėjo kaip pirmasis Lietuvos Respublikos Prezidentas po nepriklausomybės atgavimo. Svarus jo indėlis įtvirtinant prieš 20 metų Lietuvos žmonių priimtas Konstitucijos nuostatas ir Lietuvai žengiant pirmuosius žingsnius į NATO ir Europos Sąjungą.

Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras, 1992-1993 m. Seimo Pirmininkas, ėjęs Prezidento pareigas, 1993-1998 metų kadencijos Lietuvos Respublikos Prezidentas, XII ir XIII Vyriausybių vadovas, Lietuvos socialdemokratų partijos garbės pirmininkas A. M. Brazauskas iki pat paskutinių aktyvaus gyvenimo dienų reiškėsi kaip aktyvus politikas, puoselėjo norą tarnauti valstybei ir tautai, nuolat domėjosi ekonominiais ir politiniais šalies reikalais. Jis buvo ir lieka vienas žymiausių nepriklausomos Lietuvos pastarojo dvidešimtmečio politinių veikėjų ir valstybės vadovų.