Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pagadino jauniausio šios kadencijos Seimo nario reputaciją. Etikos sargai nutarė, kad „darbietis“ Viktoras Fiodorovas supainiojo interesus dalyvaudamas priimant partijos lyderio Viktoro Uspaskicho verslui naudingus sprendimus.

V. Fiodorovui nepalankų VTEK sprendimą užtraukė jaunojo politiko darbas Kėdainių savivaldybėje. Kaip DELFI jau skelbė, „darbiečių“ valdoma Kėdainių taryba balsavo už apleisto pastato nupirkimą iš V. Uspaskicho bendrovės „Edvervita“ neskelbiamų derybų būdu. Sandoriu vertė – 350 tūkst. Lt.

VTEK nuomone, priimdami sprendimus dėl „Edvervitos“ pastato interesus supainiojo du „darbiečiai“: V. Fiodorovas ir Vygantas Vanagas.

„V. Fiodorovas, buvęs Darbo partijos centrinės būstinės vadovo pavaduotojas, aptariamu metu buvo tiesioginiame V. Uspaskicho pavaldume ir nuo jo priklausomas, todėl negalėjo būti objektyvus balsuodamas dėl nekilnojamojo turto išpirkimo iš V. Uspaskicho kontroliuojamos įmonės. V. Vanagas – pagrindinio („Edvervitos“ – DELFI) akcininko, koncerno UAB „Vikonda“ kontroliuojamos įmonės UAB „Kėdainių konservų fabrikas“ darbuotojas, todėl negalėjo būti objektyvus, balsuodamas dėl nekilnojamojo turto išpirkimo iš kitos V. Uspaskicho kontroliuojamos įmonės“, - savo sprendimo argumentus dėsto etikos sargai.

Dar vienas „darbietis“ – „Edvervitos“ valdybos narys Juozas Gaidamavičius – dėl savo elgesio sulaukė VTEK įspėjimo. Jį nuo neigiamo verdikto išgelbėjo nusišalinimas balsuojant šiuo klausimu.

VTEK vertino kur kas gausesnio būrio „darbiečių“ elgesį sprendžiant dėl „Edvervitos“ pastato išpirkimo. Tačiau etikos sargams pritrūko duomenų interesų konflikto nustatymui.

V. Fiodorovas teigė tik iš DELFI sužinojęs apie sau nepalankų VTEK sprendimą. Išgirdęs, kad neigiamo įvertinimo sulaukė dėl savo „priklausomumo“ nuo V. Uspaskicho, jauniausias Seimo narys teigė rimtai svarstysiantis galimybę VTEK verdiktą ginčyti teisme.

„Turėčiau pasigilinti, kas ten yra surašyta. Bet nesijaučiu nieko supainiojęs. Absurdas. Pasiimsiu sprendimą, ir viena iš galimybių turėtų būti tokia“, - DELFI teigė V. Fiodorovas, paklaustas, ar ketina skųsti VTEK sprendimą teismui.

Vyriausiajai rinkimų komisijai pernai vykusiuose rinkimuose V. Fiodorovas deklaravo ir daugiau sąsajų su V. Uspaskichu. Jaunasis politikas nurodė iš „Vikondos“ 2011 m. rugsėjį gavęs 43 tūkst. Lt paskolą, o jo žmona Indrė Fiodorova dirbo V. Uspaskicho asistente Europos Parlamente.