Energetikos ministro patarėja Daiva Rimašauskaitė BNS teigė kol kas negalinti komentuoti sprendimo, tačiau patvirtino, kad jis priimtas.

"Ministras praėjusią savaitę priėmė sprendimą dėl viceministro Zarembos ir apie tai informavo jį delegavusios partijos (Darbo partijos - BNS) atstovus raštu. Laikydamiesi korektiškumo principų, mes nekomentuojame sprendimo, kol pirmadienį įvyks valdančiosios koalicijos politinės tarybos posėdis", - BNS sakė D.Rimašauskaitė.V.Uspaskichas: energetikos ministras dėl A.Zarembos siūlo atsižvelgti į VTEK sprendimą

Energetikos ministras siūlo atsižvelgti į Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimą dėl viceministro A. Zarembos, teigia Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas.

Pasak jo, ar A.Zaremba liks poste, paaiškės po pirmadienį vyksiančio valdančiosios koalicijos politinės tarybos posėdžio.

"Taip, skaičiau raštą. (...) Jame siūloma atkreipti dėmesį į VTEK sprendimą dėl viceministro“, - BNS sakė V.Uspaksichas.

"Dar šiandien vyks politinė taryba, per ją bus priimti sprendimai. Tai konkrečiau po tarybos bus", - pridūrė Darbo partijos lyderis. Jis teigė, kad naujos kandidatūros į viceministrus partija dar nesvarsto.

"Čia jokių kalbų apie tai dar negali būti. Pirmiausia priimam vieną sprendimą, o po to kitą. O kol kas nesvarstom", - tvirtino V.Uspaskichas.

Energetikos ministro patarėja Daiva Rimašauskaitė BNS teigė kol kas negalinti komentuoti sprendimo, tačiau patvirtino, kad jis priimtas.

A.Zaremba, kuris energetikos viceministru pradėjo dirbti nuo sausio 3 dienos, BNS pirmadienį sakė šiuo metu atostogaujantis ir nieko nežinantis apie ministro sprendimą. Jis sakė, kad į darbą grįš antradienį.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) sausio viduryje paskelbė, kad A.Zaremba negalėjo būti skiriamas į energetikos viceministro pareigas. Pasak VTEK, nepraėjo vieneri metai po to, kai praėjusių metų kovą komisija pripažino, jog jis supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

Buvęs Vilniaus tarybos narys "darbietis" A.Zaremba, kuris anksčiau dirbo šilumos tiekimo bendrovėje "Vilniaus energija", dalyvavo 2011 metų birželio 13 dienos Vilniaus miesto tarybos posėdyje, jai svarstant dėl sutikimo perleisti bendrovės akcijas, tačiau nebalsavo.

Jeigu A.Zaremba būtų nusišalinęs nuo balsavimo, Vilniaus taryboje būtų nebelikę kvorumo ir sprendimo dėl "Vilniaus energijos" akcijų priėmimas būtų tapęs neįmanomu.

58-erių A.Zaremba pastaraisiais metais dirbo "Vilniaus energijos" elektros energetikos projektų vadovu.

Iki 2009 metų sausį įkuriant Energetikos ministeriją, A.Zaremba vadovavo Ūkio ministerijos Energetikos departamentui, kuris, kartu su darbuotojais, turėjo būti perkeltas į Energetikos ministeriją, tačiau A.Zaremba 2009 metų balandžio pabaigoje buvo atleistas.

Dirbdamas Ūkio ministerijoje, A.Zaremba buvo tuometinės įmonės Rytų skirstomieji tinklai (RST) stebėtojų tarybos narys, dirbo RST ir "Lietuvos energijos" valdybose.

Energetikos viceministre šiuo metu dirba buvusi Vilniaus rajono savivaldybės administracijos tarybos sekretorė 37-erių Renata Cytacka, kuri priklauso Lietuvos lenkų rinkimų akcijai.