Apdegusiame pastato aukšte gyvena tuzinas šeimų. Žmonės sako bijantys palikti savo turtą ir keltis į laikinus namus, nes jau buvo užsukę vietiniai narkomanai apsidairyti tuščiuose butuose, o tie, kurie buvo pasiryžę išsikelti, gavo pasiūlymą išsikraustyti į kitame mieste esantį bendrabutį.

„Turėtų būt remontas padarytas, pas mane išvis maži vaikai. Paprašai patalpų, kad normaliai gyvent, jie nesuteikia tų patalpų. Siunčia kažkur į Vievį, už jo“, – kalbėjo apdegusio namo gyventoja.

„Aš pati laukiuosi, kvėpuot sunku labai. Elektra pas mus – tik su stalinėm lempom“, – kalbėjo kita gyventoja.

Kai kurie čia gyvenantys elektrėniškiai jau dabar skundžiasi sergantys, du žmonės po gaisro atsigulė į ligoninę dėl kvėpavimo takų ligų.

Gyventojai skundžiasi, kad nuodėgulių kvapas smarkiai jaučiasi ir butuose, nors patys kambariai nukentėjo nedaug: apdegė durys ir sienos.

„Amžinai galva skauda, kaip galima tokiose sąlygose gyvent?“ – klausė namo gyventoja.

Gydytojai būgštauja, kad gyvendami tokiomis sąlygomis žmonės nuodijasi – kvėpuoja cheminėmis medžiagomis, gali kilti kvėpavimo takų infekcijos ir bronchitas. Tai ypač pavojinga lėtinėmis ligomis sergantiems gyventojams.

„Degimo produktai yra likę, be to, yra mažų vaikų. Ir suaugusiems gali kilti alerginės reakcijos, kas gali pabloginti jų sveikatą“, – sakė šeimos gydytoja Marija Kazlauskienė.

Elektrėnų meras Kęstutis Vaitukaitis aiškina, kad žmonės galėjo gyventi laikinuose būstuose ir nesikelti į bendrabutį, kol jis nebus sutvarkytas. Savivaldybė įstatė naujus langus koridoriuose, pakeitė kai kurias duris ir išvežė nuodėgulius. Kitiems darbams dar tik ruošiamasi. Ar tokiomis sąlygomis gali gyventi žmonės, specialistai netikrino.

„Dabar esame paskelbę konkursą, kadangi darbam negalime šiaip sau pasamdyti. Konkursas turėtų įvykti šią savaitę. Numatyta virš 100 tūkst. litų sąmata ir pabandysim padarinius likviduoti“, – sakė K. Vaitukaitis.

Jau antrą savaitę policijai nerandant įtariamųjų, bendrabučio gyventojai sako viename pastate miegantys su galimais padegėjais. Policija tiria ir netyčinio padegimo bei savaiminio užsidegimo versiją. Tačiau pastaroji jau beveik atmesta.