Kiekvienais metais savivaldybės skyrių vadovai įvertina savo tiesioginių pavaldinių nuopelnus. Jų verdiktas lemiamas tik tiems, kurie įvertinti „gerai“. Toks įvertinimas jokios įtakos tarnautojų kasdienybei neturi. Įvertinimas „labai gerai“ arba „nepatenkinimai“ gali turėti tiesioginės įtakos tarnautojų kategorijai ir kvalifikacinei klasei. Nuo šių rodiklių tiesiogiai priklauso tarnautojų atlyginimas.

„Į komisiją turės eiti apie 300 žmonių, įvertintų labai gerai arba nepatenkinamai. Tikslių skaičių šiuo metu neturiu, bet aišku, kad dauguma bus įvertinti labai gerai. Nepatenkinamai vertinami tik už labai rimtas priežastis“, – kalbėjo savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Iš įvairių specialistų sudarytai tarnautojų kvalifikacijos vertinimo komisijai vadovaus D.Ratkelio pavaduotojas Remigijus Skilandis, bet po komisijos sprendimais galutinį parašą dės pats administracijos direktorius.

Anksčiau vertinimo komisijai vadovavęs D.Ratkelis pasakojo, kad įvertinimą „labai gerai“ dažniausiai komisija palieka. Maždaug tik trečdaliu atvejų komisija nusprendžia, kad tarnautojus vertinę jų vadovai pavaldinius įvertino pernelyg gerai.

„Labai gerai“ įvertinti tarnautojai gali būti pamaloninami kategorijos ar kvalifikacinės klasės pakėlimu, premija ar padėka.

Kategorija ir kvalifikacinė klasė tiesiogiai susijusios su atlyginimo dydžiu. Tad iki šimto tarnautojų gali tikėtis algos padidėjimo viena ar dviem šimtinėmis.

D.Ratkelis teigė, kad nė vienas aukštas pareigas užimantis tarnautojas už nepatenkinamą elgesį vertinamas nebus.