MPT automobilių nuomos konkursą, paskelbtą dar Andriaus Kubiliaus Vyriausybės laikais, laimėjo bendrovė „Autoūkis“, pasiūliusi mažiausią kainą. Centriniame viešųjų pirkimų portale paskelbtoje pirkimo ataskaitoje nurodoma, kad su šia bendrove nuspręsta sudaryti trejų metų trukmės sutartį: už vieno limuzino ir keturių kuklesnių mašinų nuomą numatoma sumokėti iki 907,5 tūkst. Lt.

Kaip DELFI teigė ministro pirmininko kanclerio pavaduotojas Olegas Romančikas, „Autoūkis“ kanceliarijai išnuomos vieną limuziną „VW Phaeton“ ir keturis paprastesnius automobilius.

„Phaeton“, trys „Passatai“ ir vienas „Opelis“ ūkinėms reikmėms“, - išvardijo O. Romančikas.

Tiesa, premjeras Algirdas Butkevičius naujuoju limuzinu naudotis neturėtų. „Ne. Kancleriui ir reprezentacinėms reikmėms. Ypač Europos Sąjungos pirmininkavimui“, - mašinos paskirtį nurodė O. Romančikas.

„Autotyrimų“ duomenimis, „VW Phaeton“ yra pigiausias iš F klasės reprezentacinių automobilių. „Autotyrimų“ skelbiamais duomenimis, šios mašinos bazinė kaina – apie 143 tūkst. Lt. Antras pagal kainą F klasės automobilis – „Audi A8“ – kainuoja jau beveik ketvirtį milijono litų.

O. Romančiko teigimu, pasibaigus nuomos sutarčiai mašinos nepereis į kanceliarijos autoparką – perkamos tik nuomos paslaugos. „Tik nuomojame. Mes net ne konkrečias mašinas nuomojame, o konkrečią paslaugą. Tarkim, jeigu mašina sugedo, jie mums duoda kitą analogišką“, - reziumavo kanclerio pavaduotojas.