Valstybinį kaltinimą kyšininkavimo byloje palaikęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Linas Kuprusevičius mano, kad pasitvirtino visi ikiteisminio tyrimo metu surinkti įrodymai ir dėl kyšininkavimo kaltais teismo prašo nuteisti buvusį merą Vytautą Petkevičių, savivaldybės administracijos direktorių Leonardą Karnilą ir mero pavaduotoją Saulių Raščiauską.

Pasak prokuroro, šiuo metu Trakų tarybos nariams V. Petkevičiui ir L. Karnilai bei mero patarėju dirbančiam S. Raščiauskui turėtų būti skirtos tik realios įstatymo sankcijoje numatytos bausmės – ne mažesnės nei vidurkis.

Siūlydamas bausmes prokuroras pažymėjo, kad iš politikų taip pat turėtų būti konfiskuota tokia pinigų suma, kokią jie bendrininkaudami yra paėmę kaip kyšius.

Pasak prokuroro, Trakų korupcijos byla parodė, kad V. Petkevičius, L. Karnila ir S. Raščiauskas siekė „ne tarnauti rajono žmonių gerovei, o dėjo pastangas, kad gautų kuo didesnę naudą sau“, „be jų negalėjo veikti nė viena rajono bendrovė, susijusi su savivaldybe“.

Dėl visų inkriminuotų nusikaltimų kaltinamuosius siūlęs pripažinti kaltais prokuroras mano, kad L. Karnila už grotų turėtų praleisti 8 metus, taip pat jį suimti teismo salėje bei priteisti 58 tūkst. Lt konfiskuoti.

S. Raščiauską prokuroras siūlo įkalinti 6 metams is 9 mėnesiams bei prašo konfiskuoti 38 tūkst. Lt.

Buvusį merą V. Petkevičių kaltu siūlęs pripažinti prokuroras siūlė jam skirti 6 metų 3 mėnesių, iš jo konfiskuoti 29 tūkst. Lt bei suimti teismo salėje.

Tuo metu su nusikalstamu Trakų pasauliu siejamam Stanislovui Narkevičiui, pravarde „Narkuša“, prokuroras pasiūlė skirti pustrečių metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant tam pačiam laikotarpiui. Be to, valstybinis kaltintojas prašė kaltinamajam skirti poveikio priemonę – paskirti 25 MGL (3 250 Lt) baudą, kurią jis turi sumokėti į Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Panašias bausmes prokuroras siūlė skirti ir kitiems verslininkams bei jų atstovaujamoms bendrovėms.

Tokios bausmės pribloškė tiek kaltinamuosius, tiek jų gynėjus – daugelis esą nė nemanė, kad gali būti siūlomos su laisvės atėmimu susijusios bausmės. Būtent dėl šios priežasties kaltinamųjų advokatai paprašė atidėti jų pasisakymus.

„Ši byla – labai sudėtinga, o dabar kai išgirdau prokuroro siūlomą bausmę, norėčiau suderinti poziciją su savo kaltinamuoju“, - sakė L. Karnilos advokatas Romaldas Brilius.

Poziciją su kaltinamaisiais derinti panoro ir kiti advokatai, todėl teisėja Jūratė Damanskienė posėdį turėjo atidėti kitai savaitei.

Po posėdžio kaltinamieji nepanoro bendrauti su žurnalistais - politikai spruko iš teismo salės.