Kaip BNS informavo Ukmergės rinkimų apygardos komisijos pirmininkas Hubertas Žižys, A.Nedzinskas komisijai pristatė 1002 jo kandidatavimą remiančių rinkėjų parašų.

Kandidatavimui užtenka tūkstančio parašų, tačiau paprastai tikrinant parašus dalis jų neatitinka reikalavimų - neskaičiuojami netinkamai užpildyti, kitoms apygardos priklausančių rinkėjų parašai.

"Dar nesu matęs per savo praktiką", - sakė Ukmergės apygardos rinkimų komisijos vadovas, klausiamas, ar jam yra tekę susidurti su atvejais, kad pristatyti parašai būtų įskaičiuojami šimtu procentų.

"Bet kol kas parašai nepatikrinti, ir konstatuoti, ar surinkti, ar nesurinkti, negalima. Bet tikrai "ant ribos", - sakė komisijos vadovas.

Tą patį BNS teigė ir Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas. Anot jo, beveik 100 proc. tikimybė, kad bus rasti mažiausiai trys reikalavimų neatitinkantys parašai.

A.Nedzinskas į praėjusios kadencijos Seimą buvo išrinktas su Tautos prisikėlimo partija, vėliau prisijungusia prie liberalcentristų. 2012 metų rinkimai į Seimą po Lideralų ir centro vėliava A.Nedzinskui nebuvo sėkmingi.

Kovo 3 dieną vyks Seimo rinkimai vienmandatėse Ukmergės, Zarasų-Visagino bei Biržų-Kupiškio apygardose. Jau aišku, kad parašų tikrai nesurinko išsikelti kandidatais Ukmergėje siekę Neringa Lašienė, Giedrius Zeziulevičius ir Lina Drazdienė.

Zarasų-Visagino apygardoje savarankiškai kandidatuoti siekė vienintelis Rimvydas Podolskis. Kaip BNS informavo apygardos komisijos pirmininkė Daiva Kelečienė, kol kas R.Podolskio parašai nepatikrinti, bet jų pristatyta daugiau, nei reikalaujama.

R.Podolskis šioje apygardoje kandidatavo spalį vykusiuose rinkimuose, bet Vyriausioji rinkimų komisija dėl šiurkščių pažeidimų rezultatus po pirmojo turo pripažino negaliojančiais. Prokuratūra R.Podolskiui yra pateikusi įtarimus dėl rinkėjų papirkimo organizavimo.