VTEK po antradienio posėdžio, kuriame nutarė, kad interesus supainiojęs A. Zaremba viceministru įdarbintas pažeidžiant įstatymą, nutarė oficialiai kreiptis į ministrą Jaroslavą Neverovičių su siūlymu atleisti viceministrą.

„Komisija nusprendė, kad A. Zaremba negalėjo būti skiriamas į energetikos viceministro pareigas, nes asmuo, pažeidęs Įstatymo 11 straipsnio nuostatas, vienerius metus nuo pažeidimo paaiškėjimo dienos negali būti skatinamas, priimamas, skiriamas ar renkamas į aukštesnes pareigas, ir kreipėsi į energetikos ministrą dėl A. Zarembos atleidimo“, - skelbiama VTEK tinklalapyje.

A. Zaremba DELFI teigė nenorintis komentuoti šio VTEK sprendimo.

Tuo tarpu energetikos ministro patarėja Daiva Rimašauskaitė DELFI teigė, jog VTEK siūlymą atleisti viceministrą iš pareigų vertins ministerijos teisininkai. Esą baiminamasi, kad toks atleidimas gali būti neteisėtas ir vėliau kirsti per valstybės kišenę.

„Žinodami, kad tai jau yra antra VTEK nuomonė (dėl A. Zarembos – DELFI), norime užsitikrinti visų mūsų tolimesnių žingsnių teisėtumą. Iki šiol buvo ne vienas atvejis, kai žmonės, atleisti iš darbo, po to teisminiu keliu sugrįžta ir jiems išmokamos šimtatūkstantinės išeitinės“, - kalbėjo D. Rimašauskaitė.

Pašnekovė pabrėžė, kad J. Neverovičius A. Zarembą viceministru įdarbino turėdamas VTEK pritarimą.

„A. Zaremba buvo priimtas remiantis tuo, kad buvo raštiškai gauta informacija, kad VTEK neigiamai charakterizuojančios informacijos apie A. Zarembą neturi. O dabar – staiga visiškai kita išvada. Mes VTEK išvadas atidavėme mūsų teisininkams, ir kai turėsime teisininkų išvadas, priimsime vienokį ar kitokį sprendimą“, - aiškino D. Rimašauskaitė.

DELFI primena, jog interesus A. Zaremba supainiojo dirbdamas Vilniaus taryboje. Jis nenusišalino svarstant klausimą dėl savo darbovietės – „Vilniaus energijos“ – akcijų perleidimo. Nuobauda „darbiečiui“ skirta pernai kovą ir galioja vienerius metus. Tiesa, sausio pradžioje VTEK tvirtino, kad sankcija, draudžianti pažeidėją skirti į aukštesnes pareigas, galioja tik toje įstaigoje, kur pažeidimas padarytas.