Kaip rašo „Lietuvos rytas“, dauguma naujojo Seimo narių dar nespėjo sudaryti automobilių nuomos sutarčių. Bet didžiąją dalį tų pinigų sukišo į asmenines mašinas. Etikos ir procedūrų komisijai priklausantis konservatorius Vytautas Juozapaitis automobiliui eksploatuoti, techninei priežiūrai ir remontui skyrė bemaž 3,2 tūkst. litų.

Panašią sumą automobiliui paklojo ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovė Vanda Kravčionok.

Darbo partijos frakcijai priklausanti Larisa Dmitrijeva dar pernai spėjo persėsti į nuomojamą automobilį. Jo draudimui ji paklojo 1,2 tūkst. litų, dar beveik tūkstantį – už eksploatavimą. Šios politikės brolio Sergejaus Dmitrijevo automobilio nuoma mokesčių mokėtojams kainavo 1,8 tūkst. litų, eksploatacija ir priežiūra – tūkstantį.

Baigiantis kadencijai į Seimą neišrinkti parlamentarai irgi turėjo teisę panaudoti po daugiau kaip 3 tūkstančius litų. Dauguma jų taip ir padarė.
Net teisės vairuoti netekęs Vincas Babilius automobiliui suspėjo išleisti per 2,8 tūkst. litų. O į Seimą neišrinktas konservatorius Petras Luomanas paskutinį ketvirtį automobilio nuomai išleido 1,5 tūkst. litų. Tačiau paaiškėjo, kad šią mašiną jis nusipirko už likutinę vertę. Šiuo sandoriu jau domisi prokurorai.