M. Balčiūnas namuose turės būti nuo 20 iki 6 val. ryto. Be to, jam uždrausta bendrauti su 9 neįvardintais asmenimis.

M. Balčiūnas ketvirtadienį išleistas į laisvę po tai, kai Panevėžio apygardos teismas patenkino skundą ir nutraukė kardomąją priemonę suėmimą. M. Balčiūnas, areštinėje iš viso praleido 10 dienų.

DELFI primena, kad M. Balčiūnui pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu bei kyšininkavimo.

Pagal skelbiamą Panevėžio apygardos teismo informaciją LKF sekretoriui pareikšti įtarimai pagal keturis Baudžiamojo kodekso straipsnius – M. Balčiūnas įtariamas organizavęs sukčiavimą (BK 24-4 ir BK 182 str. 2d.), piktnaudžiavęs (228 str. 2d.), organizavęs dokumento suklastojimą ar disponavimą suklastotu dokumentu (BK 24 str. 4 d. ir BK 300 str. 3 d.) bei kyšininkavęs (BK 225 str. 2 d).

Didžiausia už šiuos nusikaltimus gresianti bausmė - laisvės atėmimas iki septynerių metų. Tokia bausmė numatoma už piktnaudžiavimą ir kyšininkavimą.

Drauge su M. Balčiūnu sulaikyti Panevėžio mero patarėjas Darius Simėnas ir viešbučio "Romantic" savininkė Dalia Kuklierienė liks suimti mėnesį.

Prokurorai teigia įtariantys, kad prieš 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą galėjo būti parengtas planas, kaip neteisėtai už Panevėžio miesto savivaldybės lėšas rekonstruoti uždarosios akcinės bendrovės "Via Unica" viešbutį "Romantic".

Tarptautinės krepšinio federacijos padalinys Europoje (FIBA Europe) išreiškė susirūpinimą dėl arešto bei mestų kaltinimų. Lietuvos krepšinio federacija pareiškė esanti šokiruota dėl pareikštų įtarimų.